Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīga un Maskava vienojas par sadarbību pilsētvides uzlabošanas jomā

Piektdien Rīgā noslēdzās Maskavas dienas Baltijā, kuru laikā Rīgas un Maskavas vadība vienojās sadarboties pilsētvides uzlabošanas jomā, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Maskavas dienas Baltijā pasākumu laikā Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) tikās ar Maskavas delegāciju, kuru vadīja valdības ministrs, Maskavas pilsētas Ārējo ekonomisko un starptautisko sakaru departamenta vadītājs Sergejs Čeremins un Tirdzniecības un rūpniecības palātas prezidents Vladimirs Platonovs.

Čeremins atzinīgi izteicies par līdzšinējo Rīgas un Maskavas sadarbību. Sarunās abas puses pārrunāja pilsētām aktuālus jautājumus, kā tūrisms, pilsētas attīstība un transporta sistēmas organizēšana, ēku energoefektivitātes uzlabošanu un padomju laika tipveida skolu un bērnu dārzu ēku atjaunošanu.

Puses arī vienojās, ka Rīga dalīsies ar savu labo piemēru līdzfinansējuma ieviešanā pilsētas kultūrvēsturiskā būvmantojuma atjaunošanā, savukārt Maskava dalīsies pieredzē par pilsētas labiekārtošanu un pilsētvides apsaimniekošanu.

Kopā ar Maskavas delegācijas pārstāvjiem Burovs atklāja forumu par Rīgas un Maskavas sadarbību uzņēmējdarbībā.

Rīga un Maskava jau pirms vairākiem gadiem ir vienojušās par sadarbību tirdzniecības, ekonomikas, zinātnes un tehnikas, humanitārajā un kultūras jomās. Lai veicinātu šo sadarbību starp abām galvaspilsētām ik gadu tiek rīkoti dažāda mēroga pasākumi.

 

Top komentāri

lika
l
Nu ko, atkal esam krievu nagos... Kad mums būs amatpersonas, kas sadarbosies nevis ar iebrucēj/anektantu tautu, bet ar pārējo pasauli. Zemeslode ir liela, kaimiņu mums apkārt pa pilnam, taču visu laiku kāds grib, lai mēs pinamies ar putinisko Krieviju. Nezinu, vai tiešām Krievijā arī ir vācu izcelsmes mērs un viņš visu laiku skatās un virza galvaspilsētu Vācijas virzienā?
Deputāts Konoņenko
D
Žēl, ka Nils Briselē un nevarēja padalīties savā pieredzē par Kuzjas un Muras labturības jautājumiem un kaķu mazmājiņu ierīkošanu.
ļuļa
ļ
nu brangi, brangi, kā reizi maskava ir tā pilsēta, kur mēs uzlabosim pilsētvidi. man ir priekšlikums - te krievijas krievuškas vizinās no 56 vai cik nu tur gados iet pesijā, pa velti mūsu transportā, lai maskavā visi latvijās pilsoņi pēc 50 gadu vecuma (tomēr, ir starpība iedzīvotāju skaitā) braukā pa brīvu pa visu maskavu!!! sadarbība rullē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas