Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas balvu 2011 pasniegs Barzdevičai, Ērenštreitam, Šēnbergam un Gerčikovam

Piektdien Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā pasniegs Rīgas balvas 2011. gada laureātiem par nozīmīgāko zinātnisko pētījumu Rīgas vēsturē un kultūrvēsturē, arhitektūras un mākslas vēsturē un citās nozarēs, kas saistītas ar Rīgas attīstību, portālu Diena.lv informēja Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja pārstāve Helēna Grīnberga.

Rīgas balva 2011 tiks piešķirta vairākās nominācijās. Par zinātnisko darbību Rīgā balvu saņems Latvijas Universitātes Latvijas Vēstures institūta pētniece, vēstures doktore Margarita Barzdeviča par grāmatu Rīga zviedru laika kartēs un plānos, 1621-1710. Nominācijā Par Rīgas identitātes veidošanu pasniegs balvu diriģentam Jānim Ērenštreitam par zēnu koru kustības attīstīšanu Rīgā, izveidojot Rīgas Doma kora skolu un sniedzot koncertus kopā ar audzēkņiem daudzās valstīs, popularizējot Rīgu un Latvijas kultūru. Balvu Par Rīgas identitātes veidošanu piešķirs māksliniekam Laimonim Šēnbergam par Rīgai veltīto monētu radīšanu un jaunu tehnoloģisku risinājumu ieviešanu monētu mākslā un izstrādē, saņemot arī starptautisku atzinību. Savukārt balvu Par Inovatīvu darbību Rīgā saņems ekonomikas doktors Iļja Gerčikovs par AS Dzintars izveidošanu par inovatīvu uzņēmumu ar mūsdienām atbilstošu produkciju.

Rīgas balvas - 2011 laureāti tiks godināti svinīgā ceremonijā, kur viņi iegūs mazas formas mākslas darbu - skulptūru lidojoša putna veidolā, diplomu un citas veltes, kā arī viņu vārdi tiks ierakstīti Rīgas vēsturē - Rīgas balvas Goda grāmatā, ko izveidojusi Rīgas balvas biedrība un kas glabājas Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā.

"Labie darbi pārdzīvo darītāju" - šāds ieraksts greznos arī trīs īpašos Latvijas Zinātņu akadēmijas un Rīgas balvas biedrības Goda diplomus, kuri tiks pasniegti LU Latvijas Vēstures institūtam un LU Akadēmiskajai bibliotēkai par monumentālo Rīgas kultūrvēstures izdevumu Zīmējumi un apraksti, kā arī Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai par izciliem nopelniem izglītības jomā sakarā ar Rīgas Domskolas vēsturiskās pastāvēšanas 800 gadiem. Rīgas balvu piešķir jau 10 gadus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas