Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Rīgas brīvosta un Liepājas SEZ izstāsies no Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas

Rīgas brīvosta un Liepājas Speciālās ekonomiskā zona (SEZ) izstāsies no Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) vadītās Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas (LTBA), kas pakļauta ASV sankcijām.

 No Latvijas Tranzīta biznesa asociācijas izstāsies arī lidosta Rīga, VAS Latvijas dzelzceļš un kravu pārvadātājs Baltijas ekspresis

Liepājas SEZ pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe aģentūrai LETA skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, lai Liepājas SEZ un tajā strādājošās kapitālsabiedrības varētu veiksmīgi strādāt un attīstīties arī turpmāk, neapdraudot gan SEZ pārvaldes, gan uzņēmēju reputāciju.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma atzina, ka izstāšanās no LTBA ir objektīvas reakcijas solis uz ASV sankcijām.

Lai abas ostu pārvaldes un citi uzņēmumi, kas arī paziņojušas par izstāšanos no šīs organizācijas, tiktu izslēgti no biedru rindām, jāsasauc LTBA valdes sēde, kurā iesniegumi par izstāšanos. Izmaiņas biedru sastāvā ir jāreģistrē Uzņēmumu reģistrā, skaidroja Ratniece-Kadeģe.

Pagaidām nav zināms, kad valdes sēde tiks sasaukta, piebilda Liepājas SEZ pārstāve.

Jau vēstīts, ka satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) iepriekš klāstīja, ka Satiksmes ministrija aicinājusi valsts kapitālsabiedrības, kas ir LTBA biedri, atstāt šo organizāciju, lai nekādas tiešas vai netiešas sekas nevarētu ietekmē valsts uzņēmumu darbu. 

Kā ziņots, ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles birojs (OFAC) 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp Ventspils mēram Lembergam.

OFAC izdevis Globālo Magņitska vispārējo licenci nr.1, kas paredz 30 dienu periodu, lai pabeigtu darījumus ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām - Ventspils Brīvostas pārvaldi, Ventspils Attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. Attiecībā uz Lembergu šobrīd ir jāpiemēro atturēšanās princips, kura laikā jāsaprot, vai ir tiesisks pamats šos līdzekļus konfiscēt vai piemērot kādas citas sankcijas.

Top komentāri

Juveris Jumis
J
Tā aiziet Uivora godība...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas