Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas dome nākamgad cer pirmsskolu pedagogiem palielināt atalgojumu par 100 eiro

Rīgas dome no 2020.gada 1.marta cer pirmsskolu pedagogiem palielināt atalgojumu par 100 eiro, kopumā šim mērķim novirzot 2,59 miljonus eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja Izglītības, kultūras un sporta departamenta 2020.gada budžeta pieprasījumu, kopumā paredzot to 345,10 miljonu eiro apmērā. Budžeta projekts pirms galējās apstiprināšanas gan vēl būs jāskata Finanšu un administrācijas lietu komitejai, kā arī Rīgas domei. 

Proti, algu palielinājums pedagogiem būs iespējams tikai pēc pašvaldības budžeta apstiprināšanas, taču ņemot vērā iespējamo Rīgas domes atlaišanu, tas varētu tikt apstiprināts ne ātrāk kā pēc ārkārtas vēlēšanām, kuras varētu notikt martā.

212,05 miljonus eiro no departamenta budžeta sastāda pašvaldības dotācija, 10,09 miljonus eiro departamenta iestāžu ieņēmumi, 116,73 miljonus eiro - valsts budžeta transferti, bet 6,23 miljonus eiro - citu pašvaldību maksājumi.

Rīgas domes Finanšu departaments iestādei kontrolskaitli 2020.gada budžetam bija noteicis 333,52 miljonu eiro apmērā, taču Izglītības departamentam bija nepieciešami papildu vēl 10,28 miljoni eiro. Papildu piešķīrumu komiteja atbalstīja.

No papildu lūgtās naudas trīs miljoni eiro paredzēti, lai nodrošinātu 1.-4.klases skolēniem bezmaksas ēdināšanu, jo, saskaņā ar valdības lēmumu, no nākamā gada puse izmaksu būs jāsedz pašvaldībai, bet puse - valstij. Divi miljoni eiro nepieciešami līdzfinansējuma nodrošināšanai privāto bērnudārzu pakalpojumiem, bet vēl 840 045 eiro - lai nodrošinātu XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norisi.

Tostarp 2,59 miljoni eiro lūgti, lai nodrošinātu atalgojuma paaugstināšanu pirmsskolas pedagogiem, bet viens miljons eiro - datortehnikas iegādei un citiem mērķiem.

Kopumā departaments lielāko daļu finansējuma - 239,81 miljonu eiro - nākamgad plāno tērēt atlīdzības izmaksai. 75,15 miljoni eiro tiks atvēlēti bērnudārzu uzturēšanai, 21,87 miljoni eiro - līdzmaksājumu nodrošināšanai privātajiem bērnudārziem, 7,38 miljoni eiro - specializēto bērnudārzu darbības nodrošināšanai, bet 135,91 miljoni eiro - sākumskolu, pamatskolu un vidusskolu darbības nodrošināšanai. 

18,95 miljoni nonāks sporta un interešu izglītības iestāžu uzturēšanai, bet 4,72 miljoni eiro - profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu īstenošanai. Lielākā daļa izglītības iestāžu uzturēšanas līdzekļu gan tiek tērēta darbinieku algu izmaksai.

Rīgas dome nodrošina brīvpusdienas visām klašu grupām un kopumā skolēnu ēdināšanai kopumā tiks atvēlēti 24,93 miljoni eiro. 

Izglītības, kultūras un sporta departaments ir otrais, kuram izdevies komitejā gūt domnieku atbalstu. Vairumam pašvaldības iestāžu budžetu pieprasījumi nav atbalstīti kvoruma trūkuma dēļ. 

Top komentāri

bet tad būs mazāk ko zagt
b
un kā tad piebaros koalīcijas deputātus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas