Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Rīgas dome negrib slēgt Palladium, bet aicina sakārtot papīrus

Rīgas domes vadība nolēmusi nesteigties ar koncertzāles Palladium slēgšanu, bet ļaut tai sakārtot nepieciešamo dokumentāciju ēkas pilntiesīgai nodošanai ekspluatācijā. “Patreiz augstākais soda mērs – slēgšana – var arī netikt piemērota, ja spēs atrisināt cilvēku drošības jautājumus,” domes vadības nostāju Dienai pavēstīja vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC).


Kā zināms, tikai pirms nedēļas Rīgas pilsētas Būvvalde pēc Dienas izrādītās intereses atklāja, ka jau kopš septembra beigām koncertzāle Palladium darbojas ar pilnu jaudu, lai arī oficiāli tā nav nodota ekspluatācijā. Kā uzsver Būvvalde, vissatraucošākais šajā lietā ir fakts, ka īpašnieki nav saņēmuši atzinumu no ugunsdzēsējiem, ka ēkā ir ievēroti visi ugunsdrošības noteikumi. Būvvalde atzinusi, ka ēkas nenodošana ekpluatācijā tai paslīdējusi nemanīta lielās noslogotības dēļ.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) Dienai pavēstīja, ka pašvaldība vēlas, lai koncertzāles īpašnieki sakārtotu nepieciešamo dokumentāciju. Ja vien saskaņā ar likumdošanu tas būs iespējams un ja vien koncertzālē cilvēki būs drošībā, pilsēta negrib traucēt koncertzāles darbu un to slēgt, jo nevēlas sabojāt rīdziniekiem ieplānotos pasākumus, stāstīja mērs.

Līdz 19.decembrim, kad Palladiumā ieplānots nākamais pasākums, koncertzāles apsaimniekotāji visas nepilnības sola novērst, lai varētu saņemt pozitīvu atzinumu no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), informēja uzņēmuma Palladium Rīga līdzīpašnieks Ģirts Majors. Viņš noliedza iepriekš Būvvaldes izplatīto informāciju, ka ēkas iekšējā ugunsdzēsības sistēma nav pieslēgta ūdenim, uzsverot, ka VUGD šādā gadījumā neļautu koncertzāli izmantot.

Ģ.Majors norādīja, ka ugunsdzēsēji iepriekš izteikuši kritiku tikai par to, ka tajā trūkst drošības instrukciju, evakuācijas shēmu, norādes uz dzēšanas aparātiem un citi informatīvie materiāli. Viņš atzina, ka, iespējams, paši apsaimniekotāji ļāvuši Būvvaldei pārprast situāciju ar dzēšanas sistēmām koncertzālē, jo kādā no paskaidrojumiem nepietiekami precīzi paskaidrojuši, kāpēc kavējas ēkas nodošana ekspluatācijā. Proti, kā viens no kavēšanās iemesliem minēts pagaidu ūdens pieslēgums, kas nav ļāvis saskaņot visu dokumentāciju ar pašvaldības uzņēmumu Rīgas ūdens. “Tas gan nenozīmē, ka mums kādā brīdī nebija ūdens,” uzsvēra Ģ.Majors.

Patlaban Rīgas Pašvaldības policija (RPP) pēc Būvvaldes lūguma ir uzsākusi administratīvo lietvedību un veic faktu pārbaudi. N.Ušakovs atturējās komentēt Būvvaldes atbildību šajā jautājumā, norādot, ka pie tā ķeršoties pēc tam, kad visas formalitātes saistībā ar koncertzāli tiks atrisinātas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas