Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Grāmatu veikalā Polaris pašlaik viena no populārākajām grāmatām ir Pāvela Gubareva darbs Jaunkrievijas lāpa

Rīgas grāmatnīcā nopērkami naidu kurinoši Donbasa teroristu atbalstītāju garadarbi

Projekta "Ukraina" beigas, Es cīnījos Jaunkrievijā un Mans kaimiņš - Vladimirs Putins. Sarunas no sirds ir tikai dažas no grāmatām, kuras iespējams iegādāties grāmatnīcās Rīgā. Tajās pausts atklāts naids pret ukraiņu tautu, Ukrainu un Eiropu. Grāmatnīcā Polaris, kas jau iepriekš nonāca uzmanības lokā, tirgojot kartes, kur Krima iekļauta Krievijas sastāvā, piedāvā itin plašu šādu naidu kurinošu grāmatu klāstu, turklāt par pieprasījuma trūkumu nevar sūdzēties, ceturtdien vēsta telekanāls TV3.

Grāmatu veikalā Polaris pašlaik viena no populārākajām grāmatām ir Pāvela Gubareva darbs Jaunkrievijas lāpa. Bijušais Ziemassvētku vecītis, kas piepelnījās ar priekšnesumiem publiskos pasākumos, pēc konflikta sākuma kļuvis par politisko līderi - viņa grāmatas pieejamas teju vai visos lielākajos tirdzniecības centros, bet grāmatnīcas Polaris plauktos izvietoti arī citi Donbasa teroristu atbalstītāju darbi.

Kādā no tām anotācijā lasāms: "Dieva nolādētie hoholu (ukraiņu) mutanti trīs dienas mēģināja izrauties, aprijušies amerikāņu dotās kara narkotikas, bet mūsu puiši ar granātmetējiem un automātiem izšāva šo suņu baru."

Citā grāmatā noniecināta Ukrainas vēsture un paredzēta šīs valsts izjukšana. Tur Ukraina pielīdzināta mitoloģiskajam tēlam ar trim galvām - himērai. Polaris grāmatu veikala plauktā atrodama arī itāļu komunista un no Latvijas ievēlētās eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas (Lavijas Krievu savienība) domubiedra Džuljeto Kiezo grāmata, kur stāstīts, cik "liela rusofobija valdot Eiropā".

Taujāta, vai grāmatas par "Jaunkrievijas" tematiku ir pieprasīta prece, pārdevēja TV3 žurnālistam atbildēja apstiprinoši: "Jā, protams!"

TV3 sazinājās ar kādu Tamāru, kas ir atbildīga par preču sortimentu grāmatu veikalā Polaris, taču sieviete norādīja, ka nav pilnvarota sniegt komentārus.

Par to, vai grāmatu saturs nerobežojas ar klaju naida kurināšanu, taujāts arī Drošības policijai, taču iestāde šīs dienas laikā atbildi telekanālam vēl nesniedza.

Satraukumu par to, cik plašā klāstā Rīgā ir nopērkamas šāda satura grāmatas, pauda arī Saeimas aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (Vienotība): "Mēs, protams, varam skatīties, ka tas attiecas uz Ukrainu, tajā pašā laikā saprotot, ka daļa Ukrainas tika okupēta un anektēta un Ukrainas austrumos joprojām notiek karadarbība ar Krievijas atbalstu... tas liek uzdot jautājumu par konkrētās grāmatnīcas īpašnieku vai vadības lojalitāti arī pret Latviju."

Grāmatnīcas sortimentu nosoda arī Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonda pārstāve Jana Streļeca, norādot, ka "noziegumi pret mieru un kara slavināšana ir krimināli sodāmi. Tiem, kas ir cietuši no Krievijas agresijas, tas [šādu grāmatu saturs] ir neiedomājami sāpīgi."



 

Top komentāri

Mjā..
M
Kas notiek Latvijā! Tikko ieslēdzu Latvijas (!) TV7 , tur Latvijas(!) prezidents runā ar Latvijas (!) žurnālistu Latvijas (!) auditorijai - KRIEVISKI! Vējoni, jūs apjēdzat vispār, kādas valsts prezidents jūs esat!? KAS NOTIEK LATVIJĀ!!!
kaa vienmer
k
Krieviem kaa parasti par naida kurinasanu un fasismu nekas nedraud!
reptilis
r
Krievu tanku bučotāji darbībā:(((....var jau to visu aizliegt,bet vai ir jēga...varbūt labāk redzami Latvijas ienaidnieki,kurus ievietot valstij nelojālo sarakstā un pilsonību nepiešķirt un, ja ir piešķirta to anulēt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas