Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Rīgas lidostā apkalpoto pasažieru skaits astoņos mēnešos pieaudzis par 5%

Rīgas lidostā šogad astoņos mēnešos apkalpoti 4,65 miljoni pasažieru, kas ir par 5% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina lidostas publiskotā informācija.

Tostarp 2024.gada augustā Rīgas lidostā apkalpoti 740 000 pasažieru, kas ir par 8% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī gadu iepriekš.

Lidostā informē, ka tiešos lidojumus augustā izmantoja gandrīz 569 000 pasažieru, kas ir par 8% vairāk nekā pagājušā gada augustā.

Šogad astoņos mēnešos Rīgas lidostā apkalpoti 41 500 lidojumu. Augustā Rīgas lidostā apkalpoti vairāk nekā 6000 lidojumu, tostarp 5451 pasažieru gaisa kuģu, kamēr pārējie bija aviācijas kravu, biznesa, militārie un citi lidojumi.

2024.gada augustā lidostā apkalpotas 663 tonnas aviācijas kravu, no kurām gandrīz puse pārvadātas ar kravas lidojumiem, bet nedaudz vairāk kā puse - ar pasažieru vai citiem reisiem. Augustā pirmo kravas lidojumu starp Rīgu un Uzbekistānu veica Uzbekistānas gaisa kravu pārvadātājās "Fly Khiva".

"Kopumā aviācijas kravu segmentā vērojama pakāpeniska pieauguma tendence," atzīmē lidostas pārstāvji.

Pieprasītākie lidojumu maršruti no Rīgas augustā bija Mančestra, Budapešta un Malaga, bet vidējais lidojumu aizpildījums pieauga līdz 87%.

Jau ziņots, ka 2023.gadā Rīgas lidostā apkalpoja kopumā 6,631 miljonu pasažieru, kas ir par 23,2% vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika apkalpots 5,381 miljons pasažieru, taču par 15% mazāk nekā 2019.gadā, kad lidostā tika apkalpoti 7,798 miljoni pasažieru.

Rīgas lidosta ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaisa temperatūra pirmdien var sasniegt +27 grādus

Pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir skaidras debesis, mākoņaināks laiks saglabājas Kurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdienas pēcpusdienā Latvijā saule gaisu sakarsēs līdz +23...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas