Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgas pilsētas arhitektu kolēģijā aicina uz diskusiju par iespējamo Okupācijas muzeja piebūves risinājumu

Sekojot spraigām diskusijām par Latvijas Okupācijas muzeja piebūves kvalitāti un tās iederību Vecrīgas arhitektūrā, Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas dalībnieki vienojušies, ka nepieciešama profesionāla diskusija par iespēju rast risinājumu Okupācijas muzeja piebūvei.

Okupācijas muzeja pārstāvji atgādināja, ka jebkura piebūves projekta īstenošanas aizkavēšanās rada papildu izmaksas. Arī Valsts nekustamo īpašumu aģentūras pārstāvji uzsvēra, ka aizkavēšanās ar termiņiem rada problēmas.

Kolēģijas locekļi izteicās, ka Rātslaukuma apbūvi nepieciešams veidot kompleksi, ņemot vērā, kāda attīstība varētu notikt nākotnē. Tāpat esot jāņem vērā Grēcinieku ielas apbūves attīstīšanas iespēja, jo pašreizējais piebūves projekts to varētu ierobežot.

Jau ziņots, ka šodien Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas sēdē tiek izvērtēta Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas būvprojekta atbilstība kvalitatīvas pilsētvides veidošanas principiem.

Sēdē arī diskutē par pārbūves priekšlikumiem kontekstā ar Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma uzstādījumiem, kā arī ēkas Latviešu strēlnieku laukumā 1 un Strēlnieku pieminekļa ansambļa kultūrvēsturiskās vērtības līmeni.

Jau ziņots, ka Latvijas Okupācijas muzeja piebūvi - Nākotnes namu - varētu sākt būvēt septembrī. Līgumu ar būvnieku, kurš būs uzvarējis konkursā par Nākotnes nama būvniecību, plānots noslēgt septembrī, un tā ilgs 14 mēnešus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas