Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rīgas Sociālā dienesta darbiniekiem piemēros disciplinārsodu par kavēšanos sniegt palīdzību sievietei ar zīdaini

Par kavēšanos sniegt palīdzību sievietei ar zīdaini Rīgas Sociālā dienesta darbiniekiem tiks piemērots disciplinārsods, savukārt pārējiem darbiniekiem sniegtas atkārtotas instrukcijas par rīcību, ja persona nonākusi krīzes situācijā. 

Kā aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Lita Brice, iesaistīto darbinieku rīcības izvērtēšanai Rīgas domes Labklājības departamentā izveidota īpaša komisija, kuru vadīja departamenta direktore Irēna Kondrāte.Komisija nolēmusi, ka darbiniekiem piemērojams disciplinārsods, par kuru lems Sociālā dienesta vadītājs Ervins Alksnis.

Brice neatklāja, kādas ir disciplinārsoda iespējas un cik darbinieki saņems sodu. 

"Jāatzīmē, ka visi iesaistīto institūciju pārstāvji pauda nožēlu par notikušo un atzina, ka nebija pieļaujama šāda situācija," uzsvēra departamenta pārstāve, piebilstot, ka sievietei, kura vērsusies Sociālajā dienestā, pret dienesta darbiniekiem nav bijušas nekādas pretenzijas. 

Tuvākajā laikā Labklājības departamentā tiks izveidota darba grupa, lai uzlabotu krīzes centru darbību.

Kā ziņots, Rīgas Sociālajā dienestā šonedēļ sākta dienesta izmeklēšana par darbinieku rīcību situācijā, kad piektdienas, 23.augusta, pēcpusdienā dienesta darbinieki atteica palīdzību sievietei ar bērnu, iesakot vērsties pie fonda "Ziedot.lv". 

"Pamatprincips ir - ja cilvēks vēršas pēc palīdzības, īpaši šādā situācijā, kad tā ir sieviete ar zīdaini, palīdzība ir jāsniedz. Ja notiek aizķeršanās, tā prasa nopietnu izmeklēšanu," aģentūrai LETA uzsvēra Labklājības departamenta Sociālā darba nodaļas vadītājs Kaspars Jasinkevičs. 

Labklājības departamentā šodien notikusi tikšanās ar darbiniekiem, kas piektdien atteikuši palīdzību sievietei, un no viņiem pieprasīti paskaidrojumi. Izmeklēšanas gaitā paskaidrojumi tiks pieprasīti arī no krīzes centriem, jo iesaistītās personas ir gan departamenta, gan krīzes centra darbinieku vidū. 

Departamenta pārstāvji uzsver - māte ar zīdaini nedrīkstēja palikt uz ielas, tāpēc ir būtiski noskaidrot šīs situācijas cēloņus, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos.

Šobrīd sieviete ar zīdaini atrodas Krīzes centrā "Māras centrs". Sadarbībā ar Rīgas Sociālā dienesta speciālistiem ir veikta ģimenes sociālās situācijas izvērtēšana, apzinātas ģimenes vajadzības, sniegts psihosociāls atbalsts un piesaistīti visi nepieciešamie resursi, lai uzlabotu ģimenes sociālās funkcionēšanas spējas. 

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne, sieviete ar piecus mēnešus vecu zīdaini dzīvojusi pie vecvecākiem, taču viņiem radušās nesaskaņas par finansiāliem jautājumiem un ģimenes strīda laikā viņa ar mazuli pametusi mājas. 

Pēc Rīgas domes Sociālā dienesta atteikuma palīdzēt sieviete ar bērnu ratiņos devās uz "Ziedot.lv" biroju, kur fonda darbinieki apzvanījuši virkni ģimenes krīzes centru, līdz izdevies sarunāt ģimenei patvērumu biedrības "Latvijas Samariešu apvienība" krīzes centrā bērniem un sievietēm "Māras centrs". No šīs organizācijas krīzes centra pakalpojumus pērk arī Rīgas domes Labklājības departaments, kura pakļautībā ir Sociālais dienests. 

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" atzina, ka Rīgas Sociālā dienesta ieteikums no mājām izliktajai mātei ar piecus mēnešus vecu zīdaini meklēt palīdzību fondā "Ziedot.lv" nebija labākais risinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas