Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas svētku laikā virs Rīgas noteikti gaisa telpas ierobežojumi

Sestdien, 17. augustā, Rīgas pilsētas svētkos notiks aviācijas skate Riga Fly-in 2019, kas norisināsies no nesertificētā Spilves lidlauka, tāpēc, lai nodrošinātu drošu aviācijas skates izpildi, Civilās aviācijas aģentūra (CAA) ir izveidojusi vairāku ierobežotu lidojumu zonas laika posmā no plkst.12 līdz 18, aģentūru LETA informēja CAA.

Gaisa telpas ierobežojumi izdoti, lai neapdraudētu aviācijas drošumu un drošību.

Virs Rīgas ir izveidotas trīs ierobežotu lidojumu zonas: EVR SPILVE augstumā no zemes līdz 4000 pēdām virs vidējā jūras līmeņa, ierobežotu lidojumu zona EVR DROPZONE A augstumā no zemes līdz 4000 pēdām virs vidējā jūras līmeņa ar centra koordinātu 565941N 0240421E un rādiusu 3,8 jūras jūdzes, kā arī ierobežotu lidojumu zonu EVR DROPZONE B augstumā no zemes līdz FL095 ar centra koordinātu 565941N 0240421E un rādiusu 3,8 jūras jūdzes.

Tas nozīmē, ka ierobežoto lidojumu zona ir 2900 metru augstumā un vairāk nekā septiņu kilometru rādiusā no Spilves lidlauka un iekļauj tādas vietas kā Rīgas centrs, daļu Babītes novada, daļu Jūrmalas, Daugavgrīvas salu, Bolderāju, Mīlgrāvi, Kundziņsalu, Mežaparku, Čiekurkalnu, Ķīpsalu, Imantu un Āgenskalnu.

Vienlaikus CAA norāda, ka izdotie gaisa telpas ierobežojumi neietekmēs Starptautiskās lidostas Rīga darbību, jo CAA noteikusi, ka lidojumu veikšanai uz un no lidostas Starptautiskā lidosta Rīga ir prioritāte pār ierobežotajās zonās veiktajiem gaisa kuģu demonstrācijas lidojumiem. Gaisa telpas izmantošanas procedūra Riga Fly-in 2019 akrobātisko lidojumu un izpletņlēkšanas laikā notiks saskaņā ar apstiprināto procedūru.

Aviācijas skatē neiesaistītai gaisa satiksmei ir ierobežojums izmantot aviācijas skates norises gaisa telpu, attiecīgi lidojumi ir aizliegti arī ar bezpilota gaisa kuģiem (droniem), ja to izmantošanai nav saņemtas atbilstošas atļaujas, tai skaitā no CAA.

Personas, kuras veic nesaskaņotus lidojumus ar bezpilota gaisa kuģi slēgtā gaisa telpā, var tikt sodītas ar naudas sodu no 150 līdz 3000 eiro.

Vienlaikus tālvadības pilotiem, kuri neievēro bezpilota gaisa kuģu lietošanas noteikumus, un veic nesaskaņotus lidojumus ar dronu jārēķinās, ka viņu drons var tikt izņemts līdz administratīvā pārkāpuma lietas apstākļu noskaidrošanai.

Top komentāri

Amors
A
Kā lidojis, tā arī lidošu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas