Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Mūsu pilsoņa atbrīvošana no Irānā aizturētā tankkuģa ir Latvijas prioritāte

Šodien notika ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Somijas ārlietu ministru Peku Hāvisto, kurš darba vizītē viesojās Rīgā. Abu ministru sarunā dominēja aktuālās situācijas apspriešana saistībā ar šā gada 19.jūlijā Irānas varasiestāžu aizturēto tankkuģi Stena Impero, kura apkalpē ir arī viens Latvijas pilsonis.

"Latvijas pilsoņa atbrīvošanas panākšana ir mūsu prioritārs uzdevums. Šajā kontekstā izsaku pateicību Somijas Ārlietu ministrijai un tās pārstāvniecībai Teherānā par operatīvo un intensīvo iesaistīšanos. Somijas sniegtā palīdzība Latvijas pilsoņa atbrīvošanas panākšanā ir svarīgs apliecinājums Latvijas un Somijas tradicionāli ciešajām un konstruktīvajām attiecībām,"

uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs. Latvijas un Somijas ārlietu ministri sarunā akcentēja kuģošanas brīvību un starptautisko saistību ievērošanas nepieciešamību. Hāvisto apliecināja Somijas gatavību turpināt aktīvu darbību situācijas risināšanā.

Ministri pārrunāja Somijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātes un plānotos darbus. Sarunas partneri bija vienisprātis, ka likuma varas izaicinājumi ES jārisina dialoga un sadarbības ceļā un likuma varas stiprināšana ir svarīga ES prioritāte. "Paužam atbalstu Somijas prezidentūras ES Padomē izvirzītajām prioritātēm. Vienota un spēcīga ES ir mūsu kopīgajās interesēs. ES izaugsme un ilgtspējīga attīstība, tiesiskuma aizstāvēšana un drošība, klimata pārmaiņu ierobežošana ir arī Latvijai augsti prioritāri un būtiski jautājumi, kuru virzībā esam gatavi dot savu ieguldījumu," atzina Edgars Rinkēvičs.

Sarunas laikā ministri pārrunāja arī plašu starptautiskās sadarbības tēmu loku: līdzšinējo Latvijas un Somijas sadarbību, sniedzot atbalstu Austrumu partnerības reģionam, aktualitātes Austrumu partnerībā un tās nākotni, tostarp attiecības ar Baltkrieviju, Ukrainu, Krieviju un citus aktuālos starptautisko attiecību jautājumus.

Top komentāri

Tereze
T
Rinks, beidzot sac stradat Latvijas valsts un latviesu tautas laba, un beidz nodarboties ar tuksdirsanu un kaut kada Latvijas pilsona aizturesana ir vina privata lieta un Arlietu ministrijai nav jatere neviens cents imitejot bezjedzigas aktivitates. Latvija iedzivotaji 60% no Latvija palikusajiem dzivo nabadziba, puzbada zem dzives iztikas minimuma, kurs ir Latvija noteikts 580€/menesi, tacu Arlietu ministrijas kretini ar nepieredzetu nekaunibu, cinismu aplaupa latviesu tautu, lai sie AM dienas zagli, slinki sanemtu 2000-8000€ / menesi lielas algas.
Jānis
J
Tukšu salmu kūlēji...viss bez jēgas un nojēgas! Drūmi!
ŠITO NEBALSINĀTO IDIOTO -
Š
elle no amata nost dabūs!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas