Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs pateicas Trudo par Kanādas militārās klātbūtnes nostiprināšanu Latvijā

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pirmdien Rīgas pilī pateicās Kanādas premjerministram Džastinam Trudo par Kanādas militāro klātbūtni Latvijā un pauda Latvijas gatavību turpināt darbu pie klātbūtnes paplašināšanas un virzības uz kaujas spējīgas brigādes izveidi.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, tikšanās laikā puses arī pārrunāja abu valstu līdzšinējo atbalstu Ukrainai, kā arī sadarbību ekonomikā, īpaši inovācijās, augstajās tehnoloģijās un investīcijās.

Amatpersonas pārrunāja gaidāmā NATO samita Viļņā prioritātes, kā arī situāciju Krievijā un Baltkrievijā. Rinkēvičs pauda pārliecību, ka NATO samitā Viļņā ir nepieciešams panākt progresu attiecībā uz alianses jauniem atturēšanas un aizsardzības plāniem.

"Latvijas mērķis ir pastāvīga gaisa un pretraķešu aizsardzības līdzekļu izvietošana Baltijas valstīs. No NATO samita Viļņā sagaidām skaidru ceļvedi turpmākajām NATO un Ukrainas attiecībām. Vēlos arī izteikt pateicību par Kanādas nozīmīgo palīdzību Ukrainai," uzsvēra Valsts prezidents.

Viņš arī izteica gandarījumu par Latvijas sadarbību ar Kanādu kopīga mērķa sasniegšanai - izbeigt Krievijas nesodāmību par agresijas noziegumiem pret Ukrainu. Sarunā Rinkēvičs akcentēja, ka īpašā tribunāla izveide agresijas noziegumiem pret Ukrainu ir būtiska, lai nodrošinātu pilnīgu atbildību, tostarp no Krievijas augstākās vadības puses.

Kā ziņots, Trudo viesojas Latvijā pirms šonedēļ Viļņā notiekošā NATO samita. Trudo pārstāvētā Kanāda ir vadošā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā, kuru iecerēts paplašināt līdz brigādes līmenim.

NATO Viļņas samitā viens no Latvijai būtiskākajiem jautājumiem ir konkrētu reģiona aizsardzības plānu apstiprināšana, tostarp svarīgi vienoties par "ceļa karti" Kanādas vadītās vienības transformācijai no bataljona par brigādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas