Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Rinkēvičs: Sēlijas poligons būs nozīmīgs nacionālo aizsardzības spēju celšanai

Sēlijas poligons būs nozīmīgs nacionālo aizsardzības spēju celšanai un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) tālākai attīstībai, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš piektdien darba vizītē apmeklēja Aizkraukles novadu, kurā atradīsies daļa poligona.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, apsekojot Sēlijas militārā poligona bāzes atrašanās vietu, Rinkēvičs uzsvēra, ka tā izveide ir viens no galvenajiem aizsardzības resora uzdevumiem.

Valsts prezidenta ieskatā, tas būs Latvijas ieguldījums reģiona drošībā un svarīgs mājasdarbs, lai nodrošinātu uzņemošās valsts atbalstu NATO sabiedrotajiem, kuri ievērojami palielinās klātbūtni Latvijā.

Rinkēvičs sagaida aktīvu darbu no Aizsardzības ministrijas, NBS un visu iesaistīto puses un to, ka visi darbi tiks veikti bez kavēšanās un tiks izpildītas visas Latvijas uzņemtās saistības attiecībā uz sabiedrotajiem.

Darba vizītes laikā Valsts prezidents tikās ar Aizkraukles novada pašvaldības vadību, savukārt Skrīveros notika Rinkēviča tikšanās ar Latvijas Agronomu biedrības un Zemkopības zinātniskā institūta, kas ir Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārraudzībā esoša struktūrvienība, pārstāvjiem.

"Latvijas agronomu darbs un viņu pienesums laukaugu selekcijā ir līdz šim nenovērtēta bagātība, turklāt ar milzu potenciālu Latvijas tautsaimniecībai. Gandarī, ka Latvijas Agronomu biedrība popularizē arī lauksaimniecības izglītības nozīmi starp jaunajiem zemkopjiem," pauda Valsts prezidents.

Aizkraukles novada apmeklējuma laikā Rinkēvičs iepazinās ar Pļaviņu hidroelektrostacijas darbību. Darba vizītes laikā Valsts prezidents tikās arī ar energoresursu tirgotāja un ērtas iepirkšanās veikalu tīkla AS "Virši-A" vadības komandu, bet Daudzeses pagastā apmeklēja zemnieku saimniecību "Ziediņi". Vizītes noslēgumā Neretas pagastā Valsts prezidents viesojās Jāņa Jaunsudrabiņa muzejā "Riekstiņi".

Pēc vizītes Rinkēvičs uzsvēra, ka, pateicoties Pļaviņu hidroelektrostacijai (HES), Aizkraukles novads ir stratēģiski svarīgs valsts un reģiona nozīmes centrs. Viņš arī akcentēja, ka Pļaviņu HES ir būtiska elektrostacija gan zaļās enerģijas ražošanai, gan arī Baltijas valstu apgādes drošuma nodrošināšanai.

Viņaprāt, vienlīdz būtiski, lai Aizkraukles novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir pieejama transporta infrastruktūra, izglītības un kultūras pakalpojumi, tiek saglabāts kultūrvēsturiskais mantojums un tradīcijas.

"Daugavas dabas resursi un energoresursi kopsolī ar pārdomātu industriālo teritoriju, lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību ir pamats lielākai Aizkraukles novada attīstībai nākotnē," pauda Rinkēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas