Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs un Krievijas vēstniecība Latvijā apmainās ar pārmetumiem

Krievijas tiesībsargājošās iestādes ir veikušas likumīgas darbības nesankcionētajās akcijās Maskavā, liecina Krievijas vēstniecības Latvijā ieraksts sociālajā tīklā Twitter, uz ko Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) atbildējis, ka Krievija pauž diplomātiskas rupjības.

Pirmdien Rinkēvičs publicēja ierakstu, kurā norādīja, ka pienākusi kārtējā diena, kad apspiež demonstrācijas Maskavā.

"Kārtējā diena, kad brutāli apspiesta miermīlīga demonstrācija Maskavā. Krievijas Federācijai ir jāievēro starptautiskās cilvēktiesību saistības, jāpārtrauc nepamatotā vardarbība pret nevainīgiem cilvēkiem un jāatbrīvo aizturētie," rakstīja Rinkēvičs, paužot savu nostāju par masveida demonstrantu aizturēšanu, kuri protestēja pret liktajiem šķēršļiem opozīcijas kandidātu dalībai Krievijas galvaspilsētas domes vēlēšanās.

Atbildot uz Rinkēviča komentāru, Krievijas vēstniecība Latvijā sociālajā medijā Twitter rakstīja, ka "Latvijā notiek interesantas lietas".

""Tiltu grāvēji" ātri pārkvalificējušies par tiesību aizstāvjiem un tagad pierāda visiem, ka "balts" ir "melns", bet tiesībsargājošo iestāžu likumīgās darbības nesankcionētajās akcijās Maskavā - tā it kā esot nepamatota vardarbība pret nevainīgiem cilvēkiem," savā profilā sociālajā medijā Twitter rakstīja Krievijas vēstniecība Latvijā.

"Atveriet aizkarus, paskatieties uz līdzīgām un pat nežēlīgākām policijas darbībām citās Eiropas valstīs, piemēru netrūkst. Bet pēc tam varbūt sapratīs, ka arī Latvijā viss nav kārtībā, piemēram, cilvēktiesības. Problēmas ir jārisina, nevis jākrāj desmitiem gadu," tviterī pavēstīja Krievijas vēstniecība Latvijā.

Sniedzot atbildi uz vēstniecības pausto, Rinkēvičs rakstīja: "Latvijā neliek šķēršļus demokrātiskām vēlēšanām un miermīlīgām demonstrācijām, necenšas atņemt bērnus vecākiem, kuri piedalījušies protestos, krievus nesit, tiesībsargājošos nenogalina un ar diplomātiskām rupjībām nenodarbojas, kā to diemžēl dara Krievijā."

Kā LETA jau ziņoja, ka ĀM aicināja Krieviju nekavējoties atbrīvot protestos aizturētos demonstrantus Maskavā.

"27.jūlijā un 3.augustā Maskavā notika plašas demonstrācijas, protestējot pret varasiestāžu atteikšanos reģistrēt neatkarīgos kandidātus septembrī gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās. Latvija vienmēr ir iestājusies un turpinās iestāties par indivīdu tiesībām brīvi paust politisko gribu demokrātiskās, brīvās un godīgās vēlēšanās. Abos gadījumos Krievijas varasiestādes, pielietojot spēku, aizturēja lielu skaitu demonstrantu. Latvija aicina nekavējoties atbrīvot aizturētos demonstrantus," sacīts ĀM izplatītajā paziņojumā.

Ministrija uzsver nepieciešamību ievērot demokrātijas pamatvērtības un saistības, ko Krievija ir uzņēmusies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā un Eiropas Padomē, īpaši - apņemšanos ikvienam nodrošināt Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā garantētās tiesības uz izteiksmes brīvību un miermīlīgu pulcēšanās un biedrošanās brīvību.

Jau ziņots, ka 3.augustā Maskavas centrā policija protesta akcijas gaitā aizturējusi 685 cilvēkus, demonstrantiem Krievijas galvaspilsētas ielās no jauna protestējot pret izturēšanos pret opozīciju pirms nākamajā mēnesī gaidāmajām pašvaldības vēlēšanām.

Savukārt, jau 4.augustā saņemtas ziņas, ka Maskavas policija atbrīvojusi teju visus 3.augustā pilsētas centrā protesta akcijas gaitā aizturētos cilvēkus.

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Dažam labam mēslam un izdzimtenim liekas, ka krievu tanki 40-os gados arī TIKAI kārtību Latvijā nodrošināja. Bet tūkstošus uz Sībīriju izsūtīja tāpēc, lai valsti atbrīvotu no latviešiem - slepkavām un noziedzniekiem. Nu viņi te Rinkeviču rej, jo tas aiz labas sirds vēl joprojām šīs krievu bandas un pederastus nav no valsts izsūtījis.
Alla Borisovna
A
Manuprāt, šo vārdu apmaiņu nav nepieciešams pedalizēt. Rinkevičs pateica, kas viņam bija jāpasaka, Krievijas vēstniecība atbildēja - un neko citu viņi nevarēja atbildēt; Rinkevičs precizēja. Gluži normāla diplomātiska kaimiņu pakašķēšanās.
Kā Dienā parādās Rinkēvičs,
K
tā Dienas LIELPIDERASSI - aizmanismanaizdirsāselpa, Erģēļa viešis; Pipkars, Uldis Muldis; Loļa un pārējie mēsli klāt, un sāk PIDARASSOT!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas