Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Rinkēvičs uzsver nepieciešamību pēc labākas koordinācijas un informēšanas stihiju gadījumos

Stihiju gadījumos būtu nepieciešama labāka dienestu koordinācija un iedzīvotāju informēšana, klātienē iepazīstoties ar stipru lietavu sekām Jelgavā, aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš, apmeklējot applūdušās ielas un Jelgavas Valsts ģimnāziju, atzina, ka "daba ir daba, un vienkārši ir jārēķinās, ka šādas stihijas ik pa laikam notiek".

Taču, atsaucoties arī uz sarunu ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (JV), prezidents skaidroja, ka bija vajadzīga labāka koordinācija starp atbildīgajām valsts struktūrām.

Otra lieta, kas būtu jāuzlabo, ir iedzīvotāju informēšana. "Tiešām paldies visiem, kas strādā, bet cilvēkiem ir vajadzīga informācija. Bet gadās tā, ka darba dunā tiek atslēgta elektrība un cilvēkiem aizmirst paziņot, cilvēki nevar sazvanīt dienestu," piemēru minēja Rinkēvičs.

Viņš, atsaucoties uz informāciju, ka Jelgavas novada Kalnciema pagastā cilvēki ir vairākas dienas bez elektrības, sacīja, ka divas trīs dienas bez elektrības ar maziem bērniem, ar veciem cilvēkiem, ir ļoti liela problēma, taču, vispirms ir nepieciešama tieši labāka komunikācija un koordinācija.

"Vai kopumā dienesti tiek galā? Jā, dienesti, ņemot vērā kopējo kataklizmu, dara, ko var. Domāju, noies pirmā darba duna, un, līdzīgi kā pēc Dobeles stihijas bija zināmi uzlabojumi, bija zināmas mācības, būs arī tagad," cer Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Rinkēvičs šodien apmeklē Jelgavu un Jelgavas novada Kalnciema pagastu, lai klātienē iepazītos ar vētras un lietavu seku novēršanas darbiem pilsētā un Kalnciemā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas