Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Robežsargi sašauj agresīvu robežpārkāpēju, kurš iesitis robežsargam un sunim (papildināts 14:27)

Robežsargiem trešdien par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu izdevies aizturēt desmit Vjetnamas pilsoņus un tikai ar šaujamieroča palīdzību - vienu Krievijas pilsoni, vēsta Valsts robežsardze.

Viļakas pārvaldes robežsargi Alūksnes novadā pēc robežpārkāpuma pazīmju konstatēšanas uz Latvijas – Krievijas robežas uzsāka pārkāpēju meklēšanu. Jau drīzumā aizturēti desmit Vjetnamas pilsoņi, savukārt Krievijas pilsonis nepakļāvās robežsargu likumīgajām prasībām un aizturēšanas laikā izrādīja aktīvu fizisku pretestību, un mēģināja bēgt.

Sākumā viņš meta robežsargu virzienā somu, lai novērstu uzmanību, un sāka bēgt. Robežsargi brīdināja viņu latviešu un krievu valodā, bet pārkāpējs turpināja bēgt, tāpēc izdarīti vairāki brīdinājuma šāvieni gaisā.

Tad pārkāpējām ceļā stājās robežsardzes amatpersona, kurai pārkāpējs iesita un nogāza zemē, bet pēc tam atkal turpināja bēgt. Palīgā steidzās cits robežsargs ar dienesta suni, kas mēģināja aizturēt pārkāpēju. Tomēr bēgošais vīrietis bija mežā atradis koka priekšmetu, ar ko vairākas reizes iesita dienesta sunim.

Robežsargi pārkāpēja aizturēšanai bija spiesti pielietot dienesta ieroci, kā rezultātā pārkāpējs tika ievainots kājā. Pēc aizturēšanas robežpārkāpējam tika sniegta pirmā palīdzība un viņš tika nogādāts slimnīcā, kur tika atzīts, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Pujāts informēja, ka Krievijas pilsonis dzimis Čečenijā un pašlaik var secināt, ka viņš ir nelegālo imigrantu pārvietotājs jeb cilvēku kontrabandists, zino LETA.

Kā robežsardzes pārstāvji Diena.lv paskaidroja aizturēsanā nopietnas traumas nav guvis nedz robežsargs, nedz dienesta suns. 

Pret aizturētajiem uzsākts kriminālprocess par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā un par liela skaita personu nelikumīgu pārvietošana pāri valsts robežai, kā arī par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

Aizturot robežpārkāpējus, aizvien biežāk tiek izrādīta pretestība, atzīst Valsts robežsardze. Šogad robežsargi pārkāpēju aizturēšanas laikā jau vairākas reizes bija spiesti pielietot dienesta suņus. Dienesta ierocis šogad tika pielietots pirmo reizi.

Šogad jau aizturēti 283 "zaļās" robežas pārkāpēji un 36 personu pārvietotāji.

Žurnālsts SestDiena šogad jau rakstīja par cilvēki kontrabandas rūpalu, kas ir kļuvis ļoti ienesīgs ne tikai Vidusjūras reģionā, bet arī Eiropas Ziemeļrietumos. Ja salīdzina Baltijas valstis, tad visvairāk robežas nelikumīgi tiek šķērsotas tieši Latvijā.  

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas