Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rosinās noteikt pienākumu Saeimas Prezidijam par komandējumiem ziņot plenārsēdēs

Šodien, 20. augustā, Saeimas Juridiskās komisijas sēdē deputāti vienojušies rosināt grozījumus Saeimas kārtības rullī, kas noteiktu Saeimas Prezidijam ziņot par deputātu komandējumiem Saeimas plenārsēdē.

Šobrīd spēkā esošā kārtības ruļļa redakcija nosaka, ka par komandējuma piešķiršanu un apmaksu lemj Saeimas Prezidijs, un komisijas sēdes diskusijas gaitā deputāti nonākuši pie slēdziena, ka Prezidijam ir jānosaka par pienākumu ziņot pārējiem deputātiem par viņu kolēģiem piešķirtajiem komandējumiem.

Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Juta Strīķe saka, ka "prezidijam jāziņo Saeimas deputātiem par komandējumiem, kuri tiek apmaksāti no nodokļu maksātāju naudas. Sabiedrībai ir jāzina, kur un kādēļ deputāts ir devies. Šo jautājumu plaši izdiskutējām komisijā, un visi bija vienisprātis, ka tas nodrošinās caurspīdīgumu un atklātību, kā arī izskaudīs polittūrismu un izšķērdību.”

Saeimas Juridiskā komisija turpināja aktīvi strādāt arī Saeimas sesiju pārtraukumā, jo komisijas darba kārtībā bija liels apjoms izskatāmo likuma grozījumu priekšlikumi. Šobrīd komisijā tiek skatīti priekšlikumi grozījumiem Saeimas kārtības rullī. Kopā iesniegti 82 priekšlikumi un izskatīti ir 28.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas