Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Rotē IZM ierēdņus vadošo amatu aizpildīšanai

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra pienākumus turpmāk pildīs Izglītības un kvalitātes dienesta (IKVD) vadītāja Inita Juhņēviča, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Edijs Šauers.

Juhņēviča valsts sekretāra pienākumus pildīs paralēli saviem tiešajiem pienākumiem IKVD.

Viņa IKVD vadītājas amatā ir kopš 2012.gada 12.septembra. Juhņēviča ieguvusi bakalaura un maģistra grādu Latvijas Universitātes Pedagoģijas fakultātē.

Savukārt līdzšinējā valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Ilze Saleniece turpinās pildīt IZM valsts sekretāra vietnieces un Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora pienākumus. 

Kā norāda Šauers, izmaiņas IZM administratīvajā vadībā notikušas saskaņā ar iepriekšējo vienošanos, ka Saleniece valsts sekretāra pienākumus pilda līdz šī gada septembrim.

Saleniece IZM valsts sekretāra pienākumus uzņēmās pildīt pēc tam, kad četrus mēnešus pēc iecelšanas amatā 2023.gada novembrī darba attiecības pārtrauca iepriekšējā IZM valsts sekretāre Santa Šmīdlere.

Savukārt Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāja amata pienākumus turpmāk pildīs IKVD Uzraudzības departamenta direktors Juris Zīvarts.

Līdzšinējā VISC vadītāja pienākumu izpildītāja un IKVD vadītāja Juhņēviča iecelta IZM valsts sekretāra pienākumu izpildītājas amatā.

Juhņēviča VISC vadītāja pienākumu izpildītājas amatā stājās pērn pēc tam, kad tika ierosināta disciplinārlieta pret bijušo iestādes vadītāju Lieni Voroņenko saistībā ar materiālu par seksuālo un reproduktīvo veselību nokļūšanu izglītības sistēmā.

LETA jau vēstīja, ka valdība jūlija izskaņā atbalstīja IZM ieceri vienā valsts iestādē apvienot VISC, Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru (JSPA).

Ar jaunas iestādes izveidi IZM vēlas mazināt sadrumstalotību nozarē un birokrātisku slogu, tikšot uzlabota arī cilvēkresursu pārvaldība.

Līdz ar jaunās aģentūras izveidi 2025.gada 1.janvārī likvidēs VISC, bet gadu vēlāk - JSPA. Abu iestāžu funkcijas tiks nodotas jaunajai aģentūrai, kas tapusi uz VIAA bāzes ar jaunu vizuālo tēlu un nosaukumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

“Baltiešu cenrādis” sāk apstiprināties

Dienai ir izdevies gūt apstiprinājumu vismaz vienam Latvijai neglaimojošam faktam, kas garāmejot tika pieminēts piektdien demonstrētajā Alekseja Navaļnija pretkorupcijas fonda izmeklēšanā par to, kā ...

Visu laiku vājākā valdība

Pagājušajā nedēļā apritēja gads, kopš tika apstiprināta Evikas Siliņas vadītā valdība. Atskatoties uz šajā periodā paveikto un nepaveikto, Diena un Dienas Bizness devuši vērtējumu ministru iespētajam...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas