Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sabiedrības integrācijai sagatavotas 148 idejas

Kā šorīt telekompānijā LNT pastāstīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), 30 no šīm idejām jau tiek īstenotas vai ir izstrādes stadijā, bet pārējie ir pilnīgi jauni priekšlikumi.
Pildot valdības vadītāja uzdevumu, ministrijas ir sagatavojušas 148 sabiedrības integrācijas priekšlikumus.

Ministriju izteiktajiem integrācijas priekšlikumiem esot seši galvenie virzieni, piemēram, strādāt vienotas informatīvās telpas izveidei, nodrošināt latviešu valodas mācīšanu mazākumtautībām, veidot ciešāku saikni ar no Latvijas izbraukušajiem, nodrošinot atbalstu valodas un kultūras mācīšanai viņu bērniem u.tml.

Līdz aprīļa vidum piedāvātos pasākumus uzdots sakārtot prioritārā secībā, lai izvēlētos, kurus no tiem īstenot kā pirmos, jo daudzu ideju īstenošana prasa arī ievērojamas finanses, līdz ar to visas uzreiz tās īstenot nevar. Visiem pasākumiem nepieciešamās summas premjers nenosauca.

Savukārt aicināts pastāstīt, kas paveikts demogrāfijas problēmu risināšanā, kas tika izvirzīta kā prioritāte pēc tautas skaitīšanas rezultātu uzzināšanas, Dombrovskis atgādināja, ka valdība šajā jomā ir izvirzījusi trīs galvenos darba virzienus: reproduktīvās veselības programma jau esot iedarbināta, bet nākamajā demogrāfisko lietu padomē nopietni tikšot risinātas bērnudārzu pieejamības problēmas. Premjers atzina, ka šīs problēmas risināšanai līdzekļi piešķirami īpaši nekavējoties.

Trešais valdības darba virziens demogrāfijas jomā ir atbalsts ģimenēm laikā no bērna pirmās dzimšanasdienas, kad tiek pārtraukta māmiņalgu izmaksa, līdz bērna palaišanai bērnudārzā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas