Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja amatam izraudzīta Zaiga Pūce

Konkursā uz Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) sekretariāta direktora amatu uzvarējusi biedrības Ascendum vadītāja Zaiga Pūce, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Pūce ieguvusi visaugstāko vērtējumu visās trīs konkursa kārtās, kā arī guvusi vienbalsīgu pretendentu atlases komisijas atbalstu. Viņas kandidatūra vēl tiks virzīta apstiprināšanai SIF padomē.

Konkursa uzvarētājai ir ilggadēja pieredze nevalstisko organizāciju (NVO) sektorā - trīs gadus Pūce bijusi ievēlēta NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda padomē, un no tiem divus gadus bijusi Memoranda padomes vadītāja vietniece. Kopš 2016.gada viņa ir Latvijas Pilsoniskās alianses padomes locekle, savukārt no 2017.gada - valdes locekle Laikmetīgās kultūras NVO asociācijā. Pašlaik Pūce ir biedrības Ascendum valdes priekšsēdētāja, un šajā amatā strādā jau kopš 2011.gada  

Pārstāvot Latvijas Pilsoniskās alianses biedru intereses, Pūce ir arī iesaistījusies likumdošanas procesā, piemēram, veicinājusi izmaiņas ziedojumu regulējumā. 

Pūcei ir arī pieredze organizāciju stratēģijas izstrādē, kā arī privātā un publiskā finansējuma piesaistē, tostarp Eiropas Ekonomikas zonas finanšu piesaiste, Valsts kultūrkapitāla fonda piesaiste, pašvaldības finansējuma piesaiste. Tāpat konkursa uzvarētājai ir pieredze projektu izstrādē un to vadīšanā, tostarp budžeta un finanšu jautājumu risināšanā. 

Konkursa trešajā atlases kārtā Pūce ieguva visaugstākos novērtējumus visās piecās kompetencēs - pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana un rezultātu sasniegšana. 

Pūcei ir augstākā izglītība tiesību zinātnēs, kā arī ar izcilību iegūts profesionālais maģistra grāds izglītības vadībā. Viņa brīvi pārvalda angļu valodu.

Pūces dzīvesbiedrs ir vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), kurš patlaban ir SIF padomes loceklis.

Kopumā konkursā uz SIF vadītāja amatu pieteicās 28 pretendenti un tas noritēja trīs kārtās. Pirmajā kārtā pretendentu atlases komisijas vērtēja pretendentu iesniegtos pieteikumus un to atbilstību amatam izvirzītajiem kritērijiem. Otrajā kārtā virzītie 14 pretendenti klātienē skaidroja savu motivāciju ieņemt SIF sekretariāta direktora amatu, kā arī prezentēja vīziju par SIF darbības prioritātēm un attīstību.

Gan SIF vadītāja amata kandidāte, gan Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis žurnālistiem atzina, ka SIF padomes balsojumā par fonda vadītāju nebūs interešu konflikta, jo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs kopš augusta vairs nedarbojas SIF padomē, bet viņa vietā ticis iecelts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics.

SIF padome par Pūces iecelšanu amatā varētu lemt 8.novembrī.

Konkursa trešajā kārtā notika piecu labāko pretendentu kompetenču vērtēšana, izmantojot gan kompetenču intervijas metodi, ko nodrošināja divi piesaistīti neatkarīgi personāla atlases eksperti no SIA Eiro Personāls, gan amata atbilstības testu, kas izvērtē pretendenta kognitīvās spējas, personības iezīmes un profesionālās intereses. 

Valsts kanceleja izmantoja arī savas tiesības apkopot pretendenta iepriekšējo darba devēju un sadarbības partneru atsauksmes, kas bija pozitīvas un atbalstošas. 

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija Ministru prezidenta ārštata padomnieks sabiedrības integrācijas jautājumos Hosams Abu Meri (JV), Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece starptautisko lietu, integrācijas un mediju jautājumos Zane Vāgnere, biedrības Eiropas Kustība Latvijā prezidents Andris Gobiņš un Rīgas aktīvo senioru alianse valdes priekšsēdētāja Terezija Mackare. 

Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāts ir izpildinstitūcija, kuru vada fonda direktors. Šo amatu patlaban ieņem Aija Bauere.

LETA jau vēstīja, ka 30.augustā par Sabiedrības integrācijas fonda padomes priekšsēdētāju tika iecelts kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK). Kopā ar viņu Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojas četri ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) un izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP). Ministru prezidenta pārstāvis Sabiedrības integrācijas fonda padomē ir Imants Parādnieks.

Sabiedrības integrācijas fonda padomē darbojas arī biedrības Veselības un sociālais serviss Artemīda valdes priekšsēdētāja Jolanta Eihentāle, biedrības Eiropas Latviešu apvienība pārstāvis Latvijā Rinalds Gulbis, biedrības Kim? izpilddirektore Laima Ruduša, biedrības Kurzemes NVO atbalsta centrs valdes priekšsēdētāja Inese Siliņa un biedrības Izglītības iniciatīvu centrs direktore Daiga Zaķe.

pievienota 9. un 10. rindkopa

Top komentāri

ļuļa
ļ
lūgums paskaidrot, kur to sabiedrību taisās integrēt. citādi māc aizdomas, kā kārtējā sile pietuvinātajiem un visādiem tukšdirsējiem, kas nerada pilnīgi neko ar pievienoto vērtību, toties tērē nodokļu naudu, ka švirkst.
O !
O
Nu jau pie siles lien ģimenēm. Šoreiz Pūces...
oskars
o
ko vini tur integre ?es nevaru saprast - bagatos ar nabagajiem ? gudros ar mulkiem ? kas var paskaidrot ? baigi daudz ir saradies visadu nesaprotamu organizaciju....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas