Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Šadurskis: Ostapenko pienāktos Triju zvaigžņu ordenis

Tenisiste Aļona Ostapenko par lielisko panākumu - uzvaru Grand Slam turnīrā Parīzē - pelnījusi saņemt Triju zvaigžņu ordeni, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Ministrs uzsvēra Ostapenko uzvaras ietekmi uz tenisa attīstību Latvijā kopumā.

"Jūs tedzēsiet, kā turpmāk uzplauks teniss. Tie tomēr ir īpaši panākumi un sasniegumi. Varbūt naudas balva būs simboliska un neliela, tomēr valstij ir jāpateicas par pašaizliedzīgo darbu," pauda Šadurskis, atbildot uz jautājumu, vai profesionālajiem sportisitem no valsts maksājamas naudas prēmijas. Tāpēc Ostapenko, līdzīgi kā bokseris Mairis Briedis, šādu prēmiju saņems, jo "tiešām godam nesusi Latvijas vārdu pasaulē".

Taču, pēc Šadurska domām, Ostapenko būtu pelnījusi arī valsts augstāko apbalvojumu - Triju zvaigžņu ordeni.

"Ceru, ka Latvijas Tenisa savienība vērsīsies Ordeņa kapitulā," pauda ministrs.

Jau ziņots, ka Francijas atklātā čempionāta finālā Ostapenko ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica spēcīgo rumānieti Simonu Halepu. Pēc panākuma prestižajā turnīrā viņa pasaules rangā no 47.vietas pakāpusies uz 12.pozīciju un kļuvusi par Latvijas pirmo raketi, šo godu atņemot Anastasijai Sevastovai.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa Parīzē piedalījās tikai astotajā Grand Slam pamatturnīrā, kā arī ir pirmā neizsētā tenisiste kopš 1933.gada, kas spējusi triumfēt Francijas atklātajā čempionātā.

20 gadus un četras dienas vecā Ostapenko ir jaunākā tenisiste, kas uzvarējusi šajā turnīrā kopš Ivas Majoli 1997.gadā, bet Grand Slam sacensībās jaunākā čempione kopš 2006.gadā ASV atklātajā čempionātā triumfēja Marija Šarapova.

Par panākumu Francijā Ostapenko nopelnīja divus miljonus eiro, bet visā līdzšinējā karjerā kopā viņa bija saņēmusi vien nedaudz virs miljona eiro.

Top komentāri

Alma
A
Kapec Latvija ministru amatos sez vieni idioti, debili cilveki??? Un ko tad Sadurskis pieskirtu Latvijas pensionariem, kuri par muza darbu sanem 200-300 eiro/menesi niecigas pensijas un pedejos 27 gadus nikst pusbada, slimibas, desmitiem tukstosi Latvijas pensionari nomirs priekslaicigi no bada, slimibam? Loti ceru, ka nakosajas saeimas velesanas Latvijas pilsoni par so idiotu bandu Vienotibu nebalsos.
Un Irbi
U
par prezidentu vajadzētu ievēlēt - tas joprojām nav izdarīts. Bet, ja nopietni, tad, Šadurska kugs, labāk dariet savu tiešo darbu - sakārtojiet izglītības sistēmu.
Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Shadurska kgs, dariet SAVU DARBU, par ko jums maksaa nodoklju maksaataaji, un neljerkstiet pa tuksho! Nozheelojami, ja ministrs censhas radiit sev leetu PR teelu peec tipiska vanjkijas parauga. P.S. Jeljenai - apsveikumi, buchas un cepumi! Lieliski, ceru ka tas ir tikai saakums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas