Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saeima pagarina Latvijas karavīru dalību operācijā pret Daesh

Saeima šodien pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību pret teroristisko organizāciju Daesh vērstajā starptautiskās koalīcijas militārajā operācijā Inherent Resolve līdz 2026.gada 1.februārim.

Attiecīgo lēmumu pieņemšanai Saeimā virzīja Ministru kabinets.

Arī turpmāk NBS dalību operācijā plāno līdzšinējā apmērā - līdz 30 karavīriem, kuri savus dienesta pienākumus pildīs operācijas rajonā Irākas un Kuveitas teritorijā. Pašlaik Latvijas misijā piedalās ar vienu štāba virsnieku, kurš pilda misijas uzdevumu militārajā štābā Ērbilā, Irākā.

NBS kontingenta uzdevumi būs atbilstoši operācijas uzdevumiem, mērķiem un operacionālajam vajadzībām. Militārajā operācija "Inherent Resolve" fokuss ir vērsts uz apmācības, padomu sniegšanas, atbalsta un izlūkinformācijas apmaiņas uzdevumiem.

Jau ziņots, ka kopš 2014.gada novembra Latvija politiski ir pievienojusies starptautiskajai koalīcijai pret tā dēvēto "Islāma valsti" jeb teroristisko organizāciju "Daesh" un paudusi atbalstu koalīcijas darbībām. Saņemts arī Irākas valdības apstiprinājums, ka Irākas valdība atbalsta Latvijas dalību operācijā "Inherent Resolve".

Latvijai ir būtiski turpināt sniegt atbalstu šajā operācijā, apliecinot gan politisko, gan militāro solidaritāti mūsu stratēģiski nozīmīgajiem partneriem. Līdzās Latvijai, arī pārējās Baltijas valstis piedalās operācijā ar saviem nacionālajiem kontingentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas