Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Saeima par 37 000 latu iegādāsies diskusiju sistēmu

Saeima iegādāsies diskusiju sistēmu par 37 271 latu. Konkursā par diskusijas sistēmas piegādi ir uzvarējusi SIA "KT Serviss".

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, jauna diskusiju sistēma nepieciešama uzstādīšanai Saeimas Sarkanajā zālē, ņemot vērā, ka patlaban uzstādītā sistēma ir novecojusi un tās tālāka ekspluatācija ir problemātiska. Pašreizējā diskusiju sistēma ir uzstādīta vēl deviņdesmitajos gados, un tās ražotājs vairs nenodrošina ne tehnisko atbalstu, ne rezerves daļas.

Sarkanā zāle bieži tiek pielāgota konferenču un citu pasākumu vajadzībām, galdu izjaukšana un līdz ar to biežā pulšu atvienošana ir veicinājusi to nolietojumu. Vairākas pultis vairs nav lietošanas kārtībā, bet rezerves ir tikpat kā izsmeltas.

Jaunā sistēma būs mūsdienu tehniskajām prasībām atbilstoša un lietotājam draudzīgāka (piemēram, vienai pultij varēs pieslēgt divas austiņas un katrā no tām izvēlēties atšķirīgu tulkojuma valodu). Tāpat pāreja uz jauno sistēmu nodrošinās kvalitatīvāku tulkojuma skaņu.

Diskusiju sistēma Sarkanajā zālē nodrošina gan iespēju ierakstīt Saeimas komisiju un Saeimas Prezidija sēžu norisi. Tā ir arī viena no divām sanāksmju telpām Saeimā, kurā iespējams nodrošināt sinhrono tulkojumu gadījumos, kad Saeimu apmeklē ārvalstu delegācijas. Sarkanajā zālē bieži tiek organizēti pasākumi, kuru norise tiek translēta internetā, un skaņas nodrošināšanai nepieciešama diskusiju sistēma, norāda Preses dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas