Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Saeimai būs jāvērtē fotoradaru fiksētā ātruma celšanas iniciatīva, jo to atbalstījuši 10 000 cilvēku

Ideju platformā manabalss.lv savākti vismaz 10 000 parakstu iniciatīvai par fotoradaru fiksētā ātruma celšanu, kas ir pietiekami, lai šo iniciatīvu iesniegtu Saeimā.

Jau ziņots, ka LTV raidījuma Zebra rosinātā iniciatīva paredz ar fotoradariem kontrolēt pārkāpumus tikai no 15 kilometriem stundā (km/h) virs atļautā braukšanas ātruma.

Savukārt kontroli līdz minētajai robežai rosināts atstāt tikai ceļu policistu kompetencē, kuri izvērtējot katru konkrēto gadījumu - pārkāpuma bīstamību atkarībā no tā izdarīšanas vietas, personas sodāmību un citus atbildību mīkstinošos vai pastiprinošos apstākļus - var pieņemt objektīvu un pamatotu lēmumu.

Iniciatīvas autori uzsver, ka nekādā veidā neatbalsta ātruma pārsniegšanu uz ceļiem. Gluži pretēji - aicina sistēmu padarīt cilvēciskāku, visiem saprotamu un pats galvenais, lai tā uzlabotu satiksmes drošību.

Jau ziņots, ka valsts plāno lauzt līgumu ar fotoradaru piegādātāju Vitronic Baltica un Partneri, jo uzņēmums nav spējis laikus uzstādīt noteikto radaru skaitu un izpildīt ar Valsts policiju noslēgtā līguma prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas