Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Saeimas deputāti saņems ielūgumus uz Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncertu

Saskaņā ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku padomē apstiprināto svētku biļešu politiku 12% no kopējā biļešu skaita ir ielūgumi, no tiem 466 ielūgumi - valsts augstākajām amatpersonām, tai skaitā Saeimas deputātiem, atzina Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Saskaņā ar Dziesmu svētku padomē apstiprināto svētku biļešu politiku no 6.aprīļa publiskajā tirdzniecībā nonāca 70% no kopējā biļešu skaita, 18% biļešu prioritāri ir iepriekš rezervēti Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām kā Dziesmu svētku procesa uzturētājām, kā arī latviešu diasporai sadarbībā ar Pasaules Brīvo latviešu apvienību. Iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes publiskajā tirdzniecībā nonāks 1.maijā.

12% no kopējā biļešu skaita ir ielūgumi, no kuriem 1588 ielūgumi tiek piešķirti pašvaldībām, t.sk. kultūras darbu vadītājiem novados, kultūras centru vadītājiem, svētku organizatoriem, 1199 ielūgumi - goda viesiem, svētku Goda virsdiriģentiem, Deju svētku virsvadītājiem, diriģentiem, horeogrāfiem, komponistiem, autoriem, godājamiem kultūras darbiniekiem, kuriem ir īpaši nopelni kultūrā, Kultūras ministrijas sadarbības partneriem, kā arī 188 ielūgumi tiks svētku projekta grupām un svētku procesa organizatoriem.

466 ielūgumi uz noslēguma koncertu tiks piešķirti valsts augstākajām amatpersonām - Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai, Ministru prezidentam, ārvalstu delegācijām, UNESCO Nacionālās komisijas pārstāvjiem, Saeimas deputātiem, Eiropas Savienības parlamentā ievēlētajiem Latvijas deputātiem, ministriem, ministriju valsts sekretāriem un parlamentārajiem sekretāriem.

Visām šīm amatpersonām ielūgumi tiks izsniegti tikai pēc savas dalības apstiprināšanas pasākumā, kā arī viņiem tiks sniegta informācija, ka ielūgums nav nododams trešajām personām.

Galvenokārt ielūgumi tiek piešķirti divām personām. Ja valsts amatpersonas nebūs apstiprinājušas savu klātbūtni Noslēguma koncertā, viņiem paredzētie ielūgumi tiks nodoti publiskajā tirdzniecībā.

Ielūdzamo personu grupu saraksts ir izstrādāts sadarbībā ar Kultūras ministres biroju, skaidri definējot vienotus principus. Ielūdzamo personu saraksts ir apspriests un saskaņots Dziesmu un deju svētku padomē, skaidroja Vasiļjeva.

Kā ziņots, visas publiskajā tirdzniecībā pieejamās biļetes uz Noslēguma koncertu un diviem Deju lieluzveduma koncertiem tika izpirktas divu stundu laikā un daudzi biļešu tīkotāji, kas vairākas stundas pavadīja, stāvot garās rindās, biļetes nepaguva iegādāties.

Cilvēki pauda neapmierinātību ar dažādām problēmām, kas radās, mēģinot iegādāties Dziesmu un deju svētku biļetes, portālā "ss.lv" parādījās liels skaits sludinājumu, kuros cilvēki vēlas nopirkt biļetes uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem, savukārt kāds pārdevējs sešas biļetes uz Noslēguma koncertu vēlējās notirgot par 600 latiem.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir "Gaisma līgo Latvijā".

Svētku nedēļā notiks 62 pasākumi, no kuriem lielākā daļa būs bezmaksas. Būtiskākie notikumi tiks rādīti gan tiešraidē, gan ierakstos Latvijas Televīzijā, internetā un uz lielajiem ekrāniem Esplanādē un Doma laukumā. Savukārt 1. maijā publiskā tirdzniecībā tiks nodotas iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas