Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Saeimas komisija gaida valdības atzinumu par Roju

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš (TP), kura vadītajai komisijai ir nodoti grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Rojas novada sadalīšanu, vēlas sagaidīt valdības atzinumu un tikai tad skatīt šos grozījumus.

Savukārt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas departamenta vadītājs Aivars Draudiņš otrdien Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē informēja, ka ministrija nav plānojusi gatavot atzinumu, kamēr savu nostāju nebūs paziņojusi Saeimas komisija. Viņš arī norādīja, ka Rojas novada iedzīvotāju aptaujā par administratīvās teritorijas robežu grozīšanu ir piedalījušies tikai 15% iedzīvotāju, bet nepieciešamais kvorums ir bijis vismaz 30%.

Likums nosaka, ka pašvaldību robežas Saeima groza, ņemot vērā valdības atzinumu, tāpēc Saeimas komisija gaidīs valdības viedokli, kuru jāsagatavo atbildīgajai ministrijai. A.Draudiņš sēdē atzina, ka ministrijas pārstāvji trīs reizes bijuši Rojas novadā un aptaujājuši arī iedzīvotājus. Novadā veiktā aptauja arī liecinot, ka tikai aptuveni 100 cilvēki no 5800 balsstiesīgajiem nav apmierināti ar pakalpojumu pieejamību. Viņš atgādināja, ka 2008.gadā izveidotais Rojas novads līdz pašvaldību vēlēšanām strādāja bez problēmām, kas radās, mainoties politiskajai varai.

Jau rakstīts, ka — lai gan Rojas novada iedzīvotāju aptaujā par administratīvās teritorijas robežu grozīšanu piedalījās mazāk nekā vajadzīgie 30% iedzīvotāju, dome ar lielu balsu pārsvaru atbalstīja lēmumu par Mērsraga atdalīšanos no Rojas novada. Par balsojis arī novada domes priekšsēdis Jānis Žoluds, kuru opozīcijā esošie Mērsraga deputāti kritizēja par Rojas interešu lobēšanu un mērsradznieku atstāšanu novārtā. Saeimas komisijas sēdē to uzsvēra arī Anna Seile (PS), kura atzina — iedzīvotāji, kas piedalās aptaujās, ne vienmēr spējot analizēt situāciju, taču šajā pašvaldībā domes vairākums «izspiež no lemšanas Mērsragu,» kas neliecina par koleģiālu darbu domē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas