Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Saeimas komisija noraida ieceri, ka par bēgļu uzņemšanu turpmāk lemtu parlaments

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien noraidīja grozījumus Patvēruma likumā, kas paredz turpmāk Saeimai lemt par bēgļu uzņemšanu.

Par likumprojekta virzīšanu izskatīšanai pirmajā lasījumā balsoja komisijas vadītāja Inese Laizāne (NA), Ināra Mūrniece (NA) un Augusts Brigmanis (ZZS), bet vairāki deputāti balsojumā nepiedalījās. Vēl trīs parlamentārieši, tostarp Valters Dambe (ZZS), balsojumā atturējās.

Arī atkārtotā balsojuma rezultāts bija tāds pats, līdz ar to lēmums par likumprojekta tālāku virzīšanu netika pieņemts un tas ir noraidīts.

Kā ziņots, Nacionālā apvienība (NA) grozījumos Patvēruma likumā rosināja noteikt, ka Saeima pieņem lēmumus visos jautājumos, kas attiecas uz bēgļu un patvēruma meklētāju pārvietošanu uz Latviju no citām dalībvalstīm vai no trešajām valstīm, kā arī jautājumos, kas ar tiem tieši vai netieši saistīti.

Likumprojektā arī bija paredzēts noteikt, ka Ministru kabinets ir tiesīgs pieņemt lēmumus par šiem jautājumiem tikai tajā apjomā, kādā to ir deleģējusi Saeima.

"Jautājums par bēgļu un patvēruma meklētāju plānveida uzņemšanu Latvijā ir būtisks jautājums, kas attiecas uz valsts starptautisku un, iespējams, turpmāk ilgstošu pastāvīgi īstenojamu saistību uzņemšanos, un visi saistībā ar to pieņemtie lēmumi būtiski un neatgriezeniski ietekmēs Latvijas tālāko attīstību, valsts un tās iedzīvotāju nākotni," uzsver nacionālā apvienība. Tādēļ šis ir Saeimā izlemjams valsts politikas jautājums, akcentē NA.

Likumprojekta autori arī norāda, ka, pieņemot šādas izmaiņas, tiks veicināta Satversmes pamatprincipu ievērošana, parlamentārisma un demokrātijas nostiprināšana, lemjot par sabiedrībai būtiskām lietām.

Jau ziņots, ka bēgļu uzņemšana Latvijā iepriekš radīja nesaskaņas starp koalīcijas partneriem, jo NA iebilda pret bēgļu uzņemšanu. Pret papildu bēgļu uzņemšanu iebilst arī Zaļo un zemnieku savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas