Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Saeimas komisijai pārmet "dīvainības" balsu skaitīšanā

Ingas Bērziņas vadītās (JV) Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas pārstāvjiem tiek pārmestas "dīvainības" balsu skaitīšanā, skatot priekšlikumu par tā dēvētā "Jaunzēlandes modeļa" ieviešanu attiecībā uz smēķēšanas ierobežošanu. Uz to uzmanību vērsis kādās likuma grozījumu skatīšanā iesaistītas organizācijas pārstāvis, kas "radot šaubas par darba organizācijas kvalitāti komisijā".

Tā, piemēram,  24. maija komisijas sēdē noticis balsojums par deputāta Armanda Krauzes (ZZS) priekšlikumu likuma grozījumiem, kas paredzētu ieviest tā saucamo “Jaunzēlandes modeli”, ar kuru tiktu aizliegts pēc 2007.gada dzimušajiem iegādāties smēķēšanas produktus (gan klasiskās cigaretes, gan jaunos aizstājējproduktus). 

Pret šo priekšlikumu krasi iebilduši tabakas industrijas lobiji, kuri aizstāv tabakas cigarešu ražotāju intereses. Ejot viņu pavadā, komisijas vadītāja Bērziņa jau reiz līdzīgu priekšlikumu likuma 2. lasījumā "norakusi", nosūtot dziļākai izpētei uz komisijas apakškomisiju, kur šis jautājums pagaidām ir veiksmīgi nobremzēts. Saeimas sēdes audioierakstā* skaidri dzirdams, ka Apvienotā saraksta pārstāvis Lauris Lizbovskis sēdei ir pieslēdzies attālināti un nobalso "par" Krauzes priekšlikumu, taču viņa "par" balss netiek ieskaitīta kā "par" balss. 

Par to ikviens varot pārliecināties pats, noklausoties sēdes ierakstu. Ir skaidri dzirdams kā pati komisijas vadītāja I.Bērziņa pasaka “Paldies!” Laurim Lizbovskim par balsojumu, ar ko acīmredzami ir piefiksējusi viņa balsojumu "par", taču balsu skaitīšanā tas neparādoties, jo fiksēts, ka ir balsots "pret" un ir deputāti, kas atturas balsojumā, bet, ka kāds šo priekšlikumu ar savu balsojumu ir atbalstījis, tiek ignorēts.

*Sēdes audioieraksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas