Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sāk stādīt kartupeļus Ādažu čipsu ražošanai

AS Latfood agroserviss sadarbībā ar zemnieku saimniecībām sākuši stādīt kartupeļus, no kuru ražas rudenī tiks izgatavoti Ādažu čipsi, portālu Diena.lv informēja AS Latfood.

Kartupeļu stādīšana šogad Latvijā norisinās par apmēram divām nedēļām vēlāk nekā pērn. Lai arī lielākajā valsts daļā lauku darbi jau notiek, tomēr tradicionāli atsevišķās vietās Vidzemes ziemeļos kartupeļu stādīšana sākas vēlāk, tikai šonedēļ.

"Šogad intensīvākie kartupeļu stādīšanas darbi norisināsies tieši maija vidū, kad lauki būs nožuvuši. Līdzīga situācija bija vērojama arī pirms trīs gadiem, līdz ar to vēlāks  sezonas sākums nav nekas neparasts," norādīja AS Latfood agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš.

I.Krūmiņš sacīja, ka šobrīd izdarīt jebkādas prognozes par kartupeļu ražas kvalitāti un apjomu vēlā pavasara dēļ ir pāragri.

Vairāku gadu garumā sadarbojoties ar zemnieku saimniecībām visā Latvijā, AS Latfood  eksperti pārliecinājušies, ka kartupeļu stādīšanas sezonas sākums dažādos reģionos var atšķirties pat par divām nedēļām. Kopumā šogad uzņēmums stādīšanas darbus veiks, sadarbojoties ar vismaz 17 Latvijas zemnieku saimniecībām visā Latvijā, lielākās no tām Dobelē, Līgatnē, Ozolniekos, Limbažos un Pierīgā.

Latfood agroserviss nodrošina Latvijas lielāko kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotāju Latfood ar īpaši audzētiem un selekcionētiem kartupeļiem. Latfood produkcijas ražošanai pamatā izmanto Latvijā audzētos kartupeļus. Ja laika apstākļu dēļ vietējā kartupeļu raža būs novēlota, uzņēmums var lemt par kartupeļu iepirkumu arī no citām Baltijas valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas