Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sākas Adventa laiks

Svētdien, 1.decembrī, ir pirmā advente, līdz ar ko sācies četru nedēļu ilgais laiks līdz Ziemassvētkiem, ko kristīgā pasaule atzīmē kā Kristus piedzimšanas svētkus.

Latvijas Romas katoļu baznīca skaidro, ka adventa laiks simbolizē cilvēces ilgas pēc Kristus otrreizējās atnākšanas un ir laiks, kurā ticīgie sagatavojas Kristus dzimšanas svētkiem.

Sagaidot Pirmo Adventi, Doma laukumā plkst.18 notiks Rīgas galvenās Ziemassvētku egles iedegšanas pasākums, kurā iedzīvotājus priecēs bērnu vokālais ansamblis Knīpas un knauķi, dziedātājs Daumants Kalniņš un Ziemassvētku ansamblis. 

Līdz ar Rīgas galvenās Ziemassvētku egles iedegšanu sāks darboties arī Ziemassvētku tirdziņi Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē, kur rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti iepirkties, kā arī nedēļas nogalēs apmeklēt kultūras aktivitātes. Bērni varēs tikties un aprunāties ar Ziemassvētku vecīti, bet divos tirdziņos būs iespēja apskatīties arī dzīvniekus, aitas un trušus.

Tāpat svētdien pilsētā sākas Adventa laika kultūras programma, paredzot dažādus koncertus, pasākumus bērniem, izrādes un radošas darbnīcas. Pasākumi notiek Rīgas kultūras centros, parkos un laukumos, kā arī dievnamos, muzejos un koncertzālēs gan pilsētas centrā, gan apkaimēs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas