Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sāks informatīvu kampaņu pret kontrabandas cigaretēm

Tabakas kontrabanda rada būtiskus zaudējumus gan valstij, gan uzņēmējdarbības videi, tādēļ Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) kopā ar SIA Philip Morris Latvia 18.oktobrī sāks īstenot komunikāciju programmu Nepērc kontrabandas cigaretes, portālu Diena.lv informēja Inga Karlinska.

Programmas ietvaros paredzēts tirdzniecības uzņēmumos visā Latvijā izvietot plakātus ar saukli Nepērc kontrabandas cigaretes!, un tiem vajadzētu mudināt patērētājus vērtēt savu rīcību arī no tautsaimnieciskā un valstiskā viedokļa.

"Kontrabanda un akcīzes preču nelikumīga tirdzniecība rada negodīgu konkurenci vietējiem uzņēmējiem - mazumtirgotājiem, liekot zaudēt apgrozījumu, turklāt, pērkot kontrabandas preci, zaudē arī valsts budžets, kurā netiek maksāti nodokļi, tādējādi mazinot ienākumus tajā. Kontrabandas cigaretes ir arī drauds iedzīvotāju veselībai, jo tās var iegādāties nepilngadīgas personas, turklāt cigarešu sastāvs nav zināms un tās var būt ražotas antisanitāros apstākļos," skaidroja organizatori.

"Tiek ļoti daudz runāts par ēnu ekonomiku, taču pārāk maz tiek darīts, lai iedzīvotāji izprastu kontrabandas preču aprites ietekmi uz valsti un sabiedrību. Tādēļ vēlamies pievērst cilvēku uzmanību šai problēmai. Vismaz daļēji apkarojot ēnu ekonomiku, palielinātos valsts budžeta ienākumi, kurus savukārt var novirzīt sociālai sfērai un citiem ikvienam sabiedrības loceklim būtiskiem mērķiem," iuzsvēra LTA prezidents Henriks Danusēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas