Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Satversmes tiesa pievienojusies Augstāko nacionālo tiesu tīklam

Latvijas Satversmes tiesa (ST) šomēnes pievienojusies Augstāko nacionālo tiesu tīklam, piektdien Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvības aizsardzības konvencijas 20.gadadienai veltītajā diskusijā sacīja Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) tiesnesis Mārtiņš Mits.

Eiropas Savienības tiesas izveidotā Augstāko nacionālo tiesu tīkla mērķis ir stiprināt savstarpējo dialogu starp Eiropas nacionālajām tiesām. Tāpat iesaistīšanās šajā tiesu tīklā nepieciešamības gadījumos veicina piekļuvi nepieciešamajai informācijai, skaidroja Mits. Pašlaik tiesu tīklā ir iesaistījušās 47 tiesas no kopumā 30 valstīm.

Mits arī pauda cerību, ka Augstāko nacionālo tiesu tīklam pievienosies arī Latvijas Republikas Augstākā tiesa.

Līdz šī gada 1.maijam ECT ir saņēmusi jau vairāk nekā 90 000 sūdzības no Eiropas iedzīvotājiem. Mits norādīja, ka 2016.gada laikā ECT izskatīja 38 505 sūdzības. Viņš skaidroja, ka šāds ECT saņemto sūdzību straujš pieaugums var tikt skaidrots ar atkārtotām cilvēku sūdzībām pret Ungāriju un Rumāniju saistībā ar ieslodzīto dzīves apstākļiem ieslodzījumu vietās. Tāpat sūdzību pieaugumu ietekmē notikumi Turcijā, sacīja Mits.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas