Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē veidos Zemessardzes bataljonu

Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigāde tiek veidots Zemessardzes bataljons, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš norāda, ka Latvijas bruņotie spēki tiek balstīti uz sabiedrības brīvprātīgo iniciatīvu militāro spēju attīstībā un ir tikai loģiski, ka regulārās vienībās, kāda ir Mehanizētā kājnieku brigāde, tiek veidots Zemessardzes bataljons, kura sastāvā būs gan profesionālā dienesta karavīri, gan rezerves karavīri un zemessargi.

Bataljons tiek veidots atbilstoši Mehanizētās kājnieku brigādes attīstības projektam, proti, kā vieglā kājnieku vienība. Attiecīgi deleģētajiem uzdevumiem, tas arī tiks ekipēts, uzsvēra AM.

Ministrijā gan nekomentēja, kāds ekipējums bataljonam tiks piešķirts.

Jau ziņots, ka turpmākajos četros gados AM plāno sākt sešu jaunu Zemessardzes bataljonu bāzu infrastruktūras attīstību - Jelgavas, Bauskas, Dobeles, Krustpils, Gulbenes un Rēzeknes novados.

Top komentāri

kārklu vācieti
k
deportēt uz rodinu.
Vārdam
V
Ja tev tik bail no NATO, bēdz no Latvijas u.c. NATO valstīm. Uz turieni, kur NATO nav. Tās 29 izslēdz. Nav ko dzīvot valstī, kuru ienīsti un kuru katru dienu komentāros apmelo un noliec. Tādi jocīgi jūs esiet, NATO fobi, latvjufobi. Dzīvojiet valstī pie tautas, kuru ienīstiet, kāpēc? Robežas taču vaļā.
Jana
J
„nabaga” krieveļi Latviju un visu latvisko viņi ienīst un neieredz, bet viņu "mīļajai" krievijai viņi pat nahren nav vajadzīgi, ja nu vienīgi kā bezmozglaja lielgabalu gaļa kārtējai krievijas netīrajai provokācijai pret Latviju!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas