Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Senāta Administratīvo lietu departamentu arī turpmāk vadīs Veronika Krūmiņa

Augstākās tiesas plēnums piektdien, 21.decembrī, par Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēja senatori Veroniku Krūmiņu, informēja Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece. Saskaņā ar likumu "Par tiesu varu" Augstākās tiesas Senāta departamentu un palātu priekšsēdētājus tiesnešu kopsapulce ievēl uz pieciem gadiem.

Sniedzot pārskatu par iepriekšējā pilnvaru termiņa piecos gados paveikto, Krūmiņa atzīmēja, ka ir būtiski palielinājusies Administratīvo lietu departamenta senatoru darba slodze un intensitāte: pieaudzis gan saņemto, gan izskatīto lietu skaits, taču Administratīvo lietu departaments spējis samazināt lietu uzkrājumu.

Senatoru skaits departamentā piecu gadu laikā palielinājies no sešiem līdz deviņiem. Augsta saglabājusies profesionālo prasību latiņa senatoru palīgiem, kā apliecinājums tam ir fakts, ka trīs no bijušajiem Administratīvo lietu departamenta senatoru palīgiem pēdējo piecu gadu laikā kļuvuši par tiesnešiem.

Papildus senatoru darbam Administratīvo lietu departaments laiku veltījis sabiedrības informēšanai un izglītošanai. Krūmiņa vadījusi tiesību zinību stundas skolēniem, tikusies ar augstskolu Juridisko fakultāšu un žurnālistikas programmu studentiem, lasījusi lekcijas par dažādām tēmām studentiem un Latvijas tiesnešu mācību centrā. Administratīvo lietu departaments sniedz regulāru informāciju sabiedrībai par Senāta sēdēs risināmajiem tiesību jautājumiem un izskatīto lietu rezultātiem. Senatori līdzdarbojušies Administratīvā procesa likuma grozījumu izstrādē, Krūmiņa piedalījusies Saeimas komisiju un apakškomisiju sēdēs saistībā arī ar citu likumprojektu sagatavošanu, pārstāvot gan departamentu, gan Augstāko tiesu.

Iezīmējot turpmākās darbības virzienus, Krūmiņa minēja nepieciešamību pilnveidot Tiesu informatīvo sistēmu, semināru organizēšanu rajonu un apgabaltiesu tiesnešiem, izmantojot videokonferences iespējas, kā arī neprocesuālas sadarbības pilnveidošanu ar Satversmes tiesu. Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja uzsvēra arī nepieciešamību paplašināt Senāta tiesu prakses pieejamību, sacīja Zvejniece.

Krūmiņa ir Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentu priekšsēdētāja kopš 2007.gada. Par Augstākās tiesas tiesnesi ievēlēta 2005.gadā, līdz tam bijusi tiesnese Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā un Administratīvajā apgabaltiesā, kā arī Tieslietu ministrijā Kodifikācijas departamenta direktore, valsts sekretāra vietniece likumdošanas jautājumos un valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos, strādājusi Valsts kancelejas Juridiskajā departamentā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas