Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sēru lentes vietā – lupata

Ceturtdienas rītā pie mājas Aspazijas ielā 29, Jelgavā, tika izkārts karogs ar sēru lenti, kas atgādina lupatas gabalu, novēroja kāda mājas iedzīvotāja. Policija gadījumu fiksējusi un informējusi mājas apsaimniekotāju, ziņo portāls zz.lv.

Jelgavas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste-juriste Sandra Reksce informēja, ka pēc zz.lv signāla policijas Pilsētas iecirkņu grupas inspektori apsekoja fotogrāfijā norādīto adresi un konstatēja, ka pie Latvijas valsts karoga atrodas neatbilstoša izskata sēru lenta. "Pilsētas iecirkņu grupas inspektori sazinājās un veica pārrunas ar nama apsaimniekotāju, kurš solījās tuvākajā laikā nepilnības novērst," viņa skaidroja.

Policija atgādināja, ka Latvijas valsts karoga likuma 15.pants nosaka – ja Latvijas valsts karogs paceļams sēru noformējumā, virs karoga pie kāta piestiprina melnu lenti, kuras platums ir 1/20 no karoga platuma un garums atbilst karoga platumam.

Policija ceturtdien apsekoja arī citus namus pilsētā, lai konstatētu, vai karogu noformējums atbilst likumā noteiktajam un vai tie izkārti vispār. Informācija par pārkāpumiem tiks apkopota piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas