Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sestdien kūlas ugunsgrēkos nodegušas vairākas saimniecības ēkas un cietis glābējs

Aizvadītajā diennaktī Latvijas iedzīvotāji ir atsākuši aktīvu pērnās zāles svilināšanu, kā rezultātā kūlas ugunsgrēkos nodegušas vairākas saimniecības ēkas un dārza mājas, kā arī cietis viens ugunsdzēsējs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī VUGD reģistrējis 93 pērnās zāles ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 70 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks tika dzēsts Stopiņu novada Rumbulā, kur pērnā zāle dega 10 hektāru platībā. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs.

Kūlas degšanas rezultātā vakardien nodega arī vairākas ēkas. Dobeles novadā, degot kūlai 0,3 hektāru platībā, aizdegās divi šķūņi 30 kvadrātmetru platībā, bet Rēzeknes novadā, degot kūlai divu hektāru platībā, nodega arī divas saimniecības ēkas 100 kvadrātmetru platībā.

Arī Stopiņu novadā kūlas ugunsgrēka rezultātā nodega četras dārza mājas 12 kvadrātmetru platībā, bet Alūksnes novadā, degot kūlai 1,5 hektāru platībā, dega arī neapsaimniekota ēka 120 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēka 15 kvadrātmetru platībā. Vēl vienā kūlas ugunsgrēkā Alūksnē degušas vēl divas neapsaimniekotas ēkas 90 kvadrātmetru platībā.

Šogad kopumā VUGD reģistrējis jau 1548 kūlas ugunsgrēkus. Dienestā atgādina, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 168 izsaukumus, no kuriem 144 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 - uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas