Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Siguldas bērnudārzā Tornīši ēdināšana notikusi nelegāli

Kopumā Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Siguldā pārbaudījis 12 izglītības iestādes, konstatējot dažādus pārkāpumus, kas saistīti ar ēdienu uzglabāšanu atbilstošā temperatūrā, inventāra tīrīšanu, turklāt pirmsskolas izglītības iestādē Tornīši ēdināšana notikusi nelegāli. Galvenais PVD secinājums - izglītības iestādēm ir nopietni jāstrādā pie ēdināšanas procesu uzlabošanas, jo praktiski katrā iestādē ir konstatēti kādi pārkāpumi, informē PVD.

PVD norāda, ka vakar veiktajās atkārtotajās pārbaudēs konstatēts, ka bērnudārzi Saulīte, Pīlādzītis un Ieviņa brīvdienās nav veikuši pienācīgu tīrīšanu un dezinfekciju, tāpēc, neraugoties uz to, ka piektdien ņemtajos nomazgājumu paraugos Šiga toksīnu producējošā zarnu nūjiņa nav konstatēta, PVD ir paņēmis atkārtotus nomazgājumu paraugus. Tāpat tiek gaidīti piektdien ņemto paraugu testēšanas rezultāti uz higiēnas rādītājiem.

Vakar PVD pārbaudīja vēl divas Siguldas izglītības iestādes, kurās iepriekš konstatēti saslimšanas gadījumi – Pasaciņa un Tornīši. Arī tajos ir paņemti nomazgājumu paraugi.

Jāpiebilst, ka pirmsskolas izglītības iestāde Tornīši nemaz nebija reģistrēta PVD, tātad, līdz šim ēdināšana tur notikusi nelegāli un ne reizi nav pārbaudīta.

Turpinot Siguldas izglītības iestāžu pārbaudes, PVD atklāja, ka starp izglītības iestādēm tiek nodrošināta arī nelegāla pārtikas pārvadāšana, ko veic SIA Point to Point.

Tāpat PVD atklājis vēl divas PVD nereģistrētas izglītības iestādes - Pumpurdārzs un skola Baltais flīģelis.

Visos gadījumos, kad konstatēta nereģistrēta darbība pārtikas apritē, ir uzsāktas lietvedības administratīvā pārkāpuma lietā.

Ņemot vērā Siguldas izglītības iestādēs konstatētos saslimšanas gadījumus, kā arī to, ka epidemiologi turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu saslimšanas cēloņus,PVD Siguldas izglītības iestādes pārbaudīs katru dienu.

Kā jau PVD informēja iepriekš, ir pārbaudīti arī mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības uzņēmumi. Vakar konstatēto pārkāpumu dēļ ir apturēta SIA Jelgavas augļi dārzeņu apstrādes ceha darbu.

Ņemot vērā satraukumu sabiedrībā, PVD ir saņēmis arī dažādas anonīmas sūdzības par iespējamiem saslimšanas gadījumiem izglītības iestādēs citviet Latvijā, kas ir nosūtītas Slimību profilakses un kontroles centram pārbaužu veikšanai. Lai pārbaudes notiktu operatīvi un maksimāli efektīvi, šo sūdzību pārbaudēs vienlaikus ar epidemiologiem piedalīsies arī PVD.

Top komentāri

?
?
Un tagad ir jautājums, cik vēl Latvijā ir tādas izglītības iestādes ar nelegālu ēdināšanu, kur neviens nekad nekādas pārbaudes neveic? Un vai Siguldas gadījumā nevajadzētu atstādināt no amata domes vadītāju, kas to haosu ir pieļāvis. Pareizi! Nav jau laika neko saskaņot, jācīnās pret reformu, lai nenorauj barokļus no silēm. Tikmēr bērni nelegālās ēdnīcās ēd netīru un bīstamu cūkēdienu.
.
.
Reģistrācija PVD nav garants, kurš izslēdz visādas nelaimes, jo PVD pārbaudes ir formālas. Lūk, inficēšanās (vai saindēšanās, PVD to līdz šim nav spējis noteikt!) ir notikušas tur, kur ir PVD uzraudzība. Ne jau nereģistrēšanās ir nelaimes iemesls, bet elementāru normu neievērošana!
Enģeļa viesis
E
kas tik neatklājas...Siguldā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas