Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Siguldas vēlēšanu komisijas galvam — aizrādījums

Tādējādi izbeigta lietvedība, ko par prokurora prasību nepildīšanu bija lūdzis sākt Armīns Reinis no Rīgas rajona prokuratūras — V.Mačs nav sasaucis vēlēšanu komisijas sēdi, lai lemtu par nākamā deputāta kandidāta uzaicināšanu par valsts amatpersonas bezdarbību notiesātā Siguldas novada domes priekšsēdētāja Tāļa Puķīša (LPP/LC) vietā.
Zālamana spriedums — tā varētu saukt Siguldas tiesas otrdien pieņemto lēmumu atbrīvot vietējās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Valteru Maču no administratīvās atbildības un aprobežoties ar mutvārdu aizrādījumu.

Par minēto pārkāpumu tiesa V.Mačam varēja uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem, taču, lai gan viņa kabata nav cietusi, pieņemtais lēmums nenozīmē, ka prokurors pret viņu vērsies nepamatoti. Šajā gadījumā lieta izbeigta ne tāpēc, ka nebūtu noticis administratīvs pārkāpums, bet, kā izriet no lēmuma, tiesa uzskatījusi — izdarītais pārkāpums bijis maznozīmīgs.

Siguldas tiesas lēmumu V.Mačs var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā, arī prokurors par to var iesniegt protestu. Ar V.Maču Dienai otrdien neizdevās sazināties, taču iepriekš no sarunas ar viņu varēja saprast: vēlēšanu komisijas priekšsēdis neuzskata, ka būtu ko pārkāpis. V.Mačs esot apsvēris visu informāciju par T.Puķīša lietu un secinājis, ka komisijas sēde nav jāsasauc.

Savukārt A.Reinis savu turpmāko rīcību pagaidām nevarēja prognozēt, jo slimības dēļ tiesā nemaz nebija un par lietvedības beigšanu uzzināja no Dienas. "Vispirms jāizlasa lēmums, tad domāšu, vai kaut ko darīt," sacīja prokurors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas