Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Siltāks skats uz pasauli

Lai kādus logus arī izvēlētos – estētiskos koka, izturīgos alumīnija vai PVC profila, tiem nāktos kalpot vismaz gadus 10–15. Lai tas notiktu, nepieciešams izdarīt pareizu izvēli, novērtējot ēkas tipu un siltumizolācijas līmeņa nepieciešamību, kā arī vajadzīga pareiza kopšana ikdienā, kas nenozīmē tikai pāris reižu gadā nospodrināt stiklu, lai gaišāks skats uz pasauli, skaidro uzņēmuma Rehau Latvijā valdes loceklis, Latvijas Energoefektivitātes asociācijas Kvalitātes grupas vadītājs Aldis Sirmačs.

Ļoti būtiski arī, cik pareizi logs iebūvēts, ko gan klientam pašam novērtēt būs grūti, taču viens no garantijas veidiem ir izvēlēties uzticamus meistarus ar labām rekomendācijām. Neprofesionāli iemontējot, var sabojāt pat ļoti laba loga funkcijas. Galvenās kļūdas ir paviršība, nenosedzot izolācijas vietas ar lentēm – tvaika barjeru iekšā un hidroizolējošo ārpusē. Līdz ar to izolācijas putu mūžs būtiski samazinās, tās kalpo maksimums divus gadus, un pa loga perimetru iekļūst auksts gaiss. Siltumizolāciju veic arī stikla paketes, un speciālists skaidro, ka Latvijas apstākļiem vispiemērotākie ir trīs stiklu pakešu logi. Materiālus var arī kombinēt, piemēram, izvēlēties koka vai plastmasas iekšpusi un alumīnija ārpusi. Trīs stiklu pakešu logus ieteicams izvēlēties arī, ja nepieciešama lielāka skaņas izolācija. Senāk, projektējot ēku, gaisa pieplūde bija paredzēta caur loga rāmi. Modernais logs turpretī ir supernoblīvēts, tajā nav ne mazākās spraudziņas, nav, kur gaisam pieplūst. Veidojas kondesāts, nereti arī parādās pelējums. Tāpēc telpa pastāvīgi jāvēdina. Ir iespēja logu aprīkot ar ziemas vēdināšanas rokturīti, kas pagriežas 45 grādos un blīvgumija atslābst. Tas palīdz atvēsināt temperatūru, taču nevar kalpot par pilnvērtīgu gaisa cirkulācijas nodrošinātāju, tāpēc pirms loga iebūvēšanas jākonsultējas ar speciālistu un jāapsver ventilācijas iespēju izveide.

Divreiz gadā jāiesilikonē blīvgumijas, pirms tam nomazgājot ar vieglu ziepjūdeni, tad tās būs mīkstākas, labāk noblīvēsies. Būvniecības preču veikalos ir speciāli komplekti logu apkopei, ar ko var veikt tehnisko palīdzību, arī logu furnitūra ir jāeļļo, iepilinot pāris pilienu tehniskās eļļas eņģēs. No aizdares vietām rūpīgi jānotīra putekļi, sīki gruži, kukaiņi un viss pārējais nevajadzīgais. Izvēloties mehānismu, kā logs atvērsies – tikai viena tā daļa vai vairākas, ieteicams apdomāt ne tikai cenu, bet arī to, cik ērti būs logu tīrīt no ārpuses. Tīrība ne tikai ir estētisks faktors, bet arī pagarina loga funkcionēšanas mūžu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas