Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Šķiņķis ar ūdeni

Reti saskaramies ar ES regulu, kuras ieviešana izsauc pozitīvas emocijas. ES veiktie labojumi pārtikas marķējuma regulā vismaz vienā punktā noteikti priecēs Latvijas patērētāju.

Turpmāk pieļaujamais ūdens daudzums gaļas produktos būs 5%. Ja tas pārsniegs ES regulā noteikto normu, uz iepakojuma būs jāraksta «gaļa ar pievienotu ūdeni».

Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju pārstāvis Jānis Bāliņš atzīst, ka šodien gandrīz visi ražotāji pumpē gaļā ūdeni. Zemkopības ministrijas pārstāve Dace Ugere aizstāv gaļas ražotājus - cilvēki nevēloties ēst sausu gaļu, ja patērētāji to nepirktu, pārdevēji nepumpētu tajā iekšā ūdeni. Paga, paga. Iespējams, ar ūdeni sapumpēta gaļa tiešām izskatās labāk, tikai jautājums, vai pircēji zina, ka tā izskatās tāda sulīga tāpēc, ka ir salieta ar ūdeni.

Dzenoties tikai pēc peļņas, spekulējot ar pircēju neizglītotību, izdabājot neierobežotai mārketinga visatļautībai, pārtikas produkti tiek piedzīti ar krāsvielām, emulgatoriem, garšas pastiprinātājiem, irdinātājiem, balinātājiem utt. Pārtikai var pievienot visu, kas nav aizliegts un nav indīgs tādā nozīmē, ka nav tūlītēji toksisks. Izglītotākais pircējs maziem burtiņiem var lasīt, kas salikts produktā, un pats spriest, ko ēd. Ja vien… Ja vien viņš vispār ir brīdināts par produkta ķīmisko sastāvu. Maksimāla informācija par produkta sastāvu ir svarīgākais, kas sargā patērētāja intereses no ražotāja patvaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas