Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Skolēni meklēs risinājumus mobilitātes uzlabošanai

Šonedēļ izglītības organizācija Junior Achievement Latvia un Transporta un sakaru institūts (TSI) rīko pirmo mobilitātes hakatonu jauniešiem Smart Move, kurā komandas strādās pie tā, lai identificētu šī brīža lielākos izaicinājumus mobilitātes jomā un meklētu risinājumus transporta nozares uzlabošanai nākotnē.

Hakatonā piedalīsies vairāk nekā desmit 9.-12. klašu skolēnu un profesionālo mācību iestāžu 1. – 4. kursu audzēkņu komandas no Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Ventspils, Valmieras un Jūrmalas. Katra no komandām mentoru vadībā strādās pie sava mobilitātes uzdevuma un pasākuma noslēgumā komandas prezentēs rezultātus, ko vērtēs TSI ekspertu un transporta nozares pārstāvju žūrija. Labākās idejas autori saņems balvu 1500 EUR idejas turpmākai attīstībai.

“Junior Achievement Latvia” valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns stāsta: “Ikdienā strādājot ar topošajiem uzņēmējiem, mēs redzam, ka jauniešiem piemīt ne vien liels radošais potenciāls, bet arī padziļināta interese un zināšanas par dažādām STEM disciplīnām, kas izcili noderēs mobilitātes risinājumu izstrādē, kuriem ideālā gadījumā varētu būt arī biznesa potenciāls”.

“Piedalīšanās “Smart Move” hakatonā ir neticama iespēja jauniem prātiem, lai tiešā veidā risinātu reālās mobilitātes problēmas. Apvienojot spēkus ar līdzīgi domājošiem inovatoriem, skolēniem būs iespēja izstrādāt revolucionārus risinājumus, kas varētu pārveidot transporta nozari nākotnē. Šis pasākums ļauj ne tikai demonstrēt savas prasmes un radošumu, bet piedāvā gūt vērtīgu mentoru atbalstu. Neatkarīgi no tā, vai jūs saista ar ilgtspējas jautājumi, tehnoloģijas vai vienkārši vēlaties veicināt pozitīvas pārmaiņas, “Smart Move” hakatons nodrošina platformu, lai jūsu idejas pārvērstu realitātē. TSI ir vienīgā privātā tehniskā augstskola Latvijā, kas sagatavo konkurētspējīgus STEM speciālistus ar visaugstāko pieprasījumu tādās jomās kā robotika, aviācijas inženierija, mākslīgais intelekts, datorzinātnes, datu analītika, loģistika un uzņēmējdarbība. Apvienojot individuālu pieeju katram studentam, starptautisku vidi, praktisku pieredzi sadarbībā ar vadošajiem nozares ekspertiem, modernas tehnoloģijas un studiju metodes, akadēmisko personālu ar kvalitatīvām un darba tirgū augsti novērtētām prasmēm un pieredzi,” saka TSI Inženierzinātņu fakultātes dekāns, profesors Ph. D. Emmanuel Merchan.

Hakatona uzdevumi komandām būs saistīti ar tādām tēmām kā alternatīvo degvielas veidu izmantošana tālsatiskmes pārvadājumos, sabiedriskā transporta satiksmes uzlabošana cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem, satiksmes plūsmas uzbošana krustojumos, kopbraukšanas pakalpojumu attīstīšana un mikromobilitāte.

Hakatons “Smart Move” 2024 norisināsies no 8. līdz 9. maijam Transporta un sakaru institūta telpās Rīgā, Valērijas Seiles ielā 1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas