Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Skrējēji Rīgā - No sešiem kilometriem līdz maratonam

Rīgā svētdien skrējiena devušies Lattelecom Rīgas maratona dalībnieki dažādās distancēs, sākot ar tautas skrējienu piecu kilometru garumā līdz pat pusmaratonam un maratonam.

Kopumā sagaidāms, ka skriešanas sacensībās piedalīsies vairāk nekā 30 000 dalībnieku. Sestdien notikušajā bērnu skrējienā piedalījās vairāk nekā 8000 skrējēju. Savukārt sešu kilometru distancē šodien plāno piedalīties ap 10 000 dalībnieku, desmit kilometros - 6500 skrējēji, savukārt pusmaratonā plāno piedalīties apmēram 4700 skrējēji, bet maratona distancē - vairāk nekā 2000.

Lielākais ārzemju skrējēju skaits būs tieši garākajās distancēs - maratonā un pusmaratonā.

Šogad skrējēji sacensībās cīnīsies par lielāko balvu fondu skrējiena pastāvēšanas vēsturē - 50 000 eiro, kas atvēlēti maratona distances pirmajam pieciniekam, vadošo Latvijas maratonistu trijniekam, kā arī pusmaratona distances pjedestālam. No šiem 50 000 eiro vairāk nekā puse jeb 27 000 eiro tiks atvēlēti maratona distances pirmajam pieciniekam, kamēr 19 000 eiro tiks Latvijas maratonistu trijniekam, bet vēl 4000 eiro - pusmaratona distances pjedestālam.

Papildus balvu fondam, par jaunu Lattelecom Rīgas maratona rekordu kungiem, kas ir divas stundas, 11 minūtes un 45 sekundes, pienāksies 2000 eiro prēmija, bet dāmām (divas stundas, 36 minūtes un 50 sekundes) - 1000 eiro.

Latvijas čempionāts maratonā Rīgā iezīmēs 90.gadadienu kopš pirmajām valsts meistarsacīkstēm 1927.gada augustā. Maratonam piešķirtā IAAF Bronzas kvalitātes zīme šogad piešķirta tikai 40 maratoniem pasaulē.

Maratona laikā galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus sagaida daži transporta satiksmes ierobežojumi. Līdz šodienas pusnaktij ir slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm. Arī Kaļķu ielā transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi būs spēkā līdz svētdienas plkst.24.

Doma laukumā transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi turpināsies līdz 15.maija plkst.8.

Turklāt šodien no plkst.8.30 līdz 14.45 nepieciešamības gadījumā organizēs divvirzienu transportlīdzekļu satiksmi Kronvalda bulvāra posmā no Muitas ielas līdz Elizabetes ielai, Doma laukumā, Skanstes ielas posmā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai, Meierovica bulvāra posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai, Eksporta ielas posmā no Rīgas pasažieru ostas līdz Hanzas ielai (kravas transportlīdzekļu un tūristu autobusu izbraukšanai un iebraukšanai ostas teritorijā).

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada. Pērn pasākums pulcēja 33 000 dalībnieku no 65 pasaules valstīm. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalifikācijas zīmi. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra "NECom".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas