Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Skrīveros uzsnigusi 11 centimetru bieza sniega sega

Skrīveros pagājušā naktī uzsnigusi 11 centimetru bieza sniega sega, informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Jau ceturtdien pēcpusdienā nokrišņi pakāpeniski mainīja savu formu – sāka snigt slapjš sniegs un sniegs, vietām Latvijā novēroti arī sniega graudi. Aizvadītajā naktī un piektdien no rīta sniegs jau ir novērots teritorijas lielākajā daļā, vietām redzamība pasliktinājās pat līdz 600 metriem. Sniega segas biezums piektdien plkst. 9 no rīta Skrīveros ir 11 cm, Lielpēčos 7 cm, bet Alūksnē 6 cm, bet, piemēram, Daugavpilī sniega sega vēl nav izveidojusies.

Gaisa temperatūrai pazeminoties zem 0 grādu atzīmes Vidzemē un Latgalē (temperatūra šorīt 0...-2 grādi) uz vadiem un koku zariem veidojās arī stiprs slapja sniega nogulums. Ventspilī nakts vidū tika novērots arī pērkona negaiss.

Pastiprinājās arī vējš – nakts otrajā pusē un piektdien no rīta piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniedza pat stipras vētras spēku – 25 līdz 28 metrus sekundē (m/s). Tik stiprs vējš novērots arī Rīgā, Daugavgrīvas novērojumu stacijā. Kurzemes vidienē un Zemgalē vēja brāzmas sasniedza 14 līdz 16 m/s. Priekšpusdienā un dienas vidū vējš pastiprināsies arī Vidzemē no piekrastes tālākajos reģionos, kā arī Latgalē brāzmās sasniedzot 15-20 m/s.

Rīgas līča dienvidos piektdienas rītā paaugstinājās arī ūdens līmenis, Andrejostā plkst. 9 sasniedzot +100 cm, maksimālās ūdens līmeņa atzīmes priekšpusdienā prognozējam ap +110 cm. Baltijas jūras piekrastē – Ventspilī un Liepājā – maksimālās ūdens līmeņa atzīmes tika fiksētas naktī, attiecīgi +49 un +48 cm, tomēr šajās pilsētās ūdens līmeņa paaugstināšanās piektdien vairs nav gaidāma.

Stiprs vējš (piekrastes rajonos brāzmās pat līdz 25 m/s) piektdien vēl saglabāsies. Dienas gaitā pa laikam gaidāms sniegs un slapjš sniegs, kura laikā redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 m. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma +1...+5 grādu robežās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas