Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Slēgto skolu dažādie likteņi iezīmē nākotnes izaicinājumus

Tikai trīs no kopumā 42 gandrīz pirms desmit gadiem slēgtajām skolām bija sākumskolas, pārējās – pamatskolas. Pirmie nelāgie vēstneši ir apvienotās klases un pāris bērnu, kas sāk skolas gaitas. Iestāžu slēgšanas cēloņi bijuši dažādi, bet kopumā tā ir cīņa ar sekām, ko izraisījis pamatīgs iedzīvotāju skaita samazinājums, darba vietu trūkums un globālā tendence izvēlēties dzīvi lielpilsētās. Iespējams, var piekrist dažu projekta laikā sastapto cilvēku teiktajam, ka 7.–12. klases posmam laukos nav nākotnes. Tomēr apjomīgās rakstu sērijas Bez skolas noslēgumā gribētu apgalvot – arī Latvijai tad nav nākotnes. Skola un bērnudārzs daudzviet bijusi un ir pēdējais bastions, kas pagastā vēl notur jaunās ģimenes, taču, ja vecākiem tuvējā apkārtnē nav darba vai brīvu dzīvokļu, par paaudžu nomaiņu runāt ir grūti. Tas ir kā nepārraujams aplis, jo Diena daudzviet saskārās ar to, ka ģimenei, ja tā vēlētos dzīvi laukos, nemaz nebūtu māju. Daudzviet cilvēki un pašvaldību vadītāji cer, ka "tur augšā [valsts vadītāju līmenī] kaut kas mainīsies", bet projekta laikā ne mazums bija tādu līderu, kas negaida, bet dara.

Top komentāri

Ceļojums
C
Pa labi - muzejs, pa kreisi piemiņas akmens, pa labi -varoņu kapi, pa kreisi- muzejs, pa labi "velnakmens"(!), pa kreisi - dabas liegums, pa labi- supermārkets, pa kreisi - izdemolēta rūpnīca, pa labi - vecoļaužu nams (skola), pa kreisi - nepabeigta ēka, pa labi - piemineklis, pa kreisi - divi muzeji, pa labi - izdemolēta lopu ferma, pa kresi - muzejs, pa labi- piemiņas akmens vietā , kur tikšot celts piemineklis un muzejs, pa kreisi - demontēts dzelzceļš un pamests tilts... .
TrollisJT >Тупые
T
Toties krievi plaukst un vairojas, katrā ģimenē trīs bērni, veselīgs dzīves veids... nekādu atkarību , par šņabi pat nerunāsim, krievu meitenes nemaz vairs nesapņo ka tikai aizprecēties uz Vāciju, monolīta vienas nācijas apziņa, nekādu nemieru, absolūta svētlaime!
patriots
p
Tās ir sekas no tā, ka dominējošie spēki mūsu valdībās nav nēmuši nopietni soļus lai veicinātu dzimstību, kā arī lai visas skolas latviskotu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas