Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Slikti mazgātu trauku dēļ Daugavpils cietuma ieslodzītie pasludina badastreiku

Daugavpils cietuma ieslodzītie pasludinājuši badastreiku, tā protestējot pret slikti mazgātiem traukiem, no kuriem viņi spiesti ēst, informē ieslodzīto organizācija Gara spēks.

Organizācijas rīcībā nonācis 15 ieslodzīto lūgums Daugavpils cietuma administrācijai, Ieslodzījuma vietu pārvaldei un Tieslietu ministrijai atļaut ņemt līdzi soda izolatorā savus traukus. Par cietuma režīma pārkāpumu sodīšanas gadījumā notiesātie tiek ievietoti kameras tipa telpā, kur viņiem uz ēdināšanas reizes laiku tiek piešķirti cietuma trauki, krūze un karote, kuri slikti nomazgāti un rada iespēju inficēties, informē Gara spēks priekšsēdētājs Ivans Parfenovičs.

Badastreiks pasludināts Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļā jeb Baltajā gulbī. "Tā kā ne cietums, ne Ieslodzījuma vietu pārvalde, ne Tieslietu ministrija nenāca pretī ieslodzīto lūgumam, bet slikti nomazgāti trauki rada paaugstinātu iespēju inficēties ar vēdera un zarnu trakta slimībām un A un E hepatītu, notiesātie soda izciešanas laikā izolatorā atteikušies no uztura, pasludinot badastreiku," informē I.Parfenovičs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas