Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Šogad tiešraides putnu ligzdās izperēti 23 mazuļi

Latvijas Dabas fonda (LDF) 13.dabas tiešraižu sezonā 11 ligzdās izperēti 23 putnu mazuļi, turklāt tiešraidēm bija par aptuveni diviem miljoniem vairāk skatījumu nekā pērn, aģentūru LETA informēja LDF komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

LDF šo sezonu vērtē kā veiksmīgu, jo visās ligzdās, izņemot melnā stārķa ligzdu Rīgas mežos, tika izdētas olas. Savukārt no tām visās, izņemot jūras ērgļu ligzdā Durbē, varēja novērot kā izaug un izlido mazuļi.

Vienlaikus, pateicoties zemūdens kamerai, skatītāji arī šogad varēja vērot Līgatnes upes iemītniekus. Lai gan kameras lēca bieži kļuva netīra un redzamība tika traucēta, zivju nārsta laikā rudenī lēca tika notīrīta un tiešraidē bija vērojamas garām peldošās zivis.

Šogad LDF tiešraidēm bija seši miljoni skatījumu, kas ir vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad tiešraides guva 4,3 miljonus skatījumu visā pasaulē. 71% skatītāju ir tepat no Latvijas, tad seko Lietuvas, Vācijas un Polijas un citu valstu putnu dzīves interesenti.

Tiešraides var vērot LDF mājaslapā, "YouTube" kanālā, kā arī LMT viedtelevīzijā. Tiešraides kameru darbība tiek nodrošināta, arī pateicoties sabiedrības atbalstam - tiešraižu kameru skatītāju ziedojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas