Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Solīto ES atbalstu izmaksa zemniekiem kavēsies par nedēļu

Vairāku Eiropas Savienības (ES) atbalsta maksājumu avansa izmaksa zemniekiem nesāksies otrdien, 16.oktobrī, kā iepriekš solīja Zemkopības ministrijā (ZM), bet kavēsies par nedēļu, informēja ZM pārstāve Dagnija Muceniece.

"Maksājumi lauksaimniekiem tiks sākti nākamās nedēļas sākumā," norādīja Muceniece, neprecizējot maksājumu pārcelšanas iemeslus. Kā ziņots, iepriekš bija plānots, ka lauksaimnieki avansus sāks saņemt jau no 16.oktobra, nevis 1.decembra, kā tas bijis iepriekšējos gados.

ZM vadības apspriedē augusta sākumā Lauku atbalsta dienestam (LAD) uzdots agrāk, nekā bija paredzēts, sākt vienotā platības maksājuma, maksājumu par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas, un bioloģiskās lauksaimniecības attīstības maksājumu izmaksu lauksaimniekiem.

Vienotā platības maksājuma izmaksas avansā 50% apmērā 16.oktobrī bija paredzēts sākt lauksaimniekiem, kuriem būs pabeigtas atbilstības nosacījumu pārbaudes.

Maksājumu lauksaimniekiem par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas, un bioloģiskās lauksaimniecības attīstības maksājumu izmaksu avansā 70% apmērā LAD sāks šā gada 1.novembrī tiem lauksaimniekiem, kuriem būs pabeigtas atbilstības nosacījumu pārbaudes.

Kā ziņots, avansu ātrāka izmaksa iespējama, jo Eiropas Komisijas (EK) Tiešo maksājumu pārvaldības komiteja ir atbalstījusi EK priekšlikumu atļaut Eiropas Savienības valstīm šogad izmaksāt 50% tiešmaksājumu par 2012.gadu agrāk nekā parasti.

Lēmums palīdzēs zemniekiem izvairīties no naudas plūsmas problēmām slikto laika apstākļu un parādu krīzes dēļ, norādīja Eiropas Komisijas pārstāvniecībā.

Kā ziņots, Zemkopības ministrijai (ZM) valsts budžeta grozījumos papildus atvēlēti 88,2 miljoni latu, kurus plānots novirzīt maksājumiem Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas