Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

Šolks: Ar ūdeni atšķaidītu pienu neviens nepirktu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
juris
j
Piena pulvera piens, pārstrādājem atmaksajās, ir sen pazistams fakts. Īstais piens šodienas Europā ir dārgs prieks. Kamdēļ peļnas kārdinājums nebūtu ari šinī agrālā zemē? Šodienas pienu veikalos pat kaķis neņem mutē! Kamdēļ cilvēkam jadzēr samazgas? Kur ir palicis īstais piens?
ūdenis
ū
pierādīt jau šolks var, bet kurs ticēs.. lohi!
ehg
e
Nu pienemsim, bet kads var paskaidrot kaa notiek piena eksports tada gadijumaa? Cisternas uz ielam redzu maz, bet ja tonnam izved uz Lietuvu, kada veidaa?
Atmiņai
A
Kāpēc Šolka kungs neatceras, ka bija laiks, kad piena pārstrādes uzņēmumi atteicās pienu pieņemt. Zemnieki pat brauca uz Rīgu un protestēdami dalīja iedzīvotājiem pienu par brīvu. Daudzas saimniecības izmisumā likvidēja govis. Citas, lai piens nebūtu jāizgāž zemē, to sāka atdot lietuviešiem. Mīļie piena pārstrādātāji, neveliet vainu uz kooperatīviem. Paši esat simtprocentīgi vainīgi pie tā, ka piena upītes plūst pie kaimiņiem.
Ieva > ddt
I
A tu paņem un paskaties kaut vai no kā "krējuma saldējumu" taisa- piena pulveris+ augu tauki un E, lai piešķirtu kaut kādu nebūt konsistenci..... Savukārt par to pašu biezpienu, par kura tapšanu kautrīgi klusē, nopērc lielražotāja produktu un to, ko pa tiešo tirgo zemnieks, un salīdzini.....Tikai lielražotāja mūsējā, jo leišu biezpiens, piemēram, ir daudz labāks....
ddt
d
Un tomēr ļautiņi dzīvo mītos. Nav tādu tehnoloģiju, lai atmaksātos piena vietā izmantot piena pulveri. Iespējams, kāds kādreiz ko tādu dara, ja rodas problēmas piegāžu ķēdēs vai tml., kā jau minēja Freimanis. Bet ne kā pamata tehnoloģiju. Šis viss ir viens liels mīts, gluži tāpat kā Latvijā pazīstamā pasaka par "alus pulveri"! :) Šo folkloru rada un uztur mazie nišas ražotāji, jo uz tās balstās viņu bizness. Jā, ir t.s. krējuma, sviesta, saldējuma "izstrādājumi", kur piena tauku vietā izmantoti ugu tauki. Bet piena pulveris ir salīdzinoši dārgs produkts, to noteikti neatmaksājas izmantot, lai no tā "saražotu atpakaļ" pamatproduktu - pienu.
Vārds
V
nu lāse tad ir vienīgais dzeramais, jo no tiem pārējiem vemiens nak kas ražo tadās lielās dzeltenas pakās - iedzersi - caureja 100%
  • 0
  • 0
Gladiola
G
PIlnīgi pareizi. Tāpēc jau Lāses piens ir dārgāks un var glabāt pusgadu. Jo no pulvera ražots nevis svaigs.
  • 1
  • 1
Ieva > Mēs aizstāvamies
I
Pieņemsim, ka nerūgstošo visi ir sterilizējuši ultraaugstā temperatūrā. Tiesa, tad arī iepakojumam vajadzētu būt, kā savlaik lāsei, jo citādi nav jēgas....
Ieva > Ieva 9:36
I
Droši vien, tik nevajag speciāli reklamēt firmas, īpaši tad, ja neesi nogaršojusi visus saldējumus, ko tā ražo.
Ieva
I
Ar ūdeni atšķaidītu un ar kādu biezinātāju papildinātu piena pulveri gan pērk, jo pietiek, ka tas saucas vājpiena biezpiens. Tikai struktūra ir tāda, ka tādu ne katru reizi dabūsi izberžot caur sietu, tiesa, izņemot sarecējušus gabalus iekšā. Un arī slapju žampu, kas iztek, tiko mēģini to paciņu attaisīt.
mēs taču dzeram nokrejotu
m
netīru vājpienu
ko neteiksi ..
k
melot vajag ar prātu .. piena pulvera izstrādājums tak nav ar neko citu škaidīts kā ar ūdeni .. Latvijas pienu tak Jūsu "gudrīši " pamatā pārstrādā eksportam .. te paliek tas ko gribat mums iebarot .. "skuju taku " šādiem darboņiem ar viņu domāšanu un izdarībām . sen jau nepērku neko no "reģenerētā"piena gatavotu .. AŠ un krievu bizness nav jāpabalsta ..
ar ūdeni atšķaidītu nepirks
a
tādēļ tiek atšķaidīts ar vājpienu, kuru atšķaida ar ūdeni. Starpību jūtat?
Nu
N
Vislabāk ir pienu pirkt pa tiešo no zemniekiem. Var atrast adreses un sarunāt, lai pieved klāt. Vai arī - kādas dienās ved. Pēc lauku piena ir grūti iedzert veikalā pirkto.
Gladiola
G
Lauku pienam ir augstāks tauku procents, nevis labākas kvalitātes piens. Protams, ka jo tauku vairāk, jo piens garšīgāks. Bet tam nav nekāda sakara ar zemnieku pienu vai rūpniecisko. Es pērku no kaimiņienes, jo tā ir lētāk un arī tuvāk, man sķiet arī dabai draudzīgāk, jo neradu tukšu tetrapaku atkritumus, bet tam visam nav nekāda sakara ar veikala piena slikto kvalitāti.
  • 1
  • 1
Zeme
Z
Šorīt uzzināju, ka piensaimnieki paši pirms nodošanas pielej ūdeni, jo analīzes par tauku procentiem ņem vienu reizi vairākos mēnešos. Tad, ja uzrauj, pusgadu nodod pienu par puscenu. Arī paši ražotāji lej ūdeni klāt, ievērojot prasītās normas tauku satura ziņā. Daudzi nemaz nezina, kā garšo nešķaidīts piens, līdz ar ko cilvēkiem nemaz nav, ar ko salīdzināt.
Mes aizstāvamies..
M
Mēs šajā procesā neko ne pielejam, ne tvaicējam. Nevajag turēt piena dzērājus par muļķiem - jo kautko tomēr Jūs ar to pienu darāt, jo viņu nav iespējams sagaidīt sarūgstam rūgušpienā. Bez tvaicēšanas ir vēl daudzi cti veidi kā dabīgu pienu apstrādā nedzīvā klisterī pārdošanai un nevajag to noklusēt. Taisnība vien tajā, ka mēs to tiešām sajūtam un pēc tam tiešām vairs nepērkam. Tā man ir gadijie ar Limbažu pienu, kas likās labs esam līdz tam brīdim kamēr vasarā atverot paku iraudzīju zilpelēku punķainu masu, kas smirdēja pēc puvuma.. No maziem meliņiem top liela neticēšana.
Gladiola
G
Es pienu pērku no kaimiņienes. Svaigu, tikko no govs. Bez karsēšanas piens neskābst 3 dienas. Ja uzkarsēju, tad nostāvēs 5-6 dienas un nebūs nekādas vainas. Tā kā nevajag uztraukties, ko tur pielej vai nepielej. Ar pasterizēšanu to visu panāk, ar pasterizēšanu.
  • 0
  • 1
Maaris
M
Jā, kaut ko dara gan, un to sauc par pasterizēšanu. :D Tāpēc arī viņš nerūgst un arī derīguma termiņš ir ilgāks.
  • 3
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas