Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šorīt pie daudzdzīvokļu mājas Rīgā dedzis atkritumu konteiners

Agrā svētdienas rītā kādā Rīgas daudzdzīvokļu namā Ēvalda Valtera ielā, kas atrodas pie Dreiliņiem, aizdedzies atkritumu konteiners un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ugunsgrēkā nostrādājuši dūmu detektori un izglābti 17 cilvēki.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece, plkst.4.12 ugunsdzēsēji steidzās uz Ēvalda Valtera ielu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka deg atkritumu konteiners un pa dzīvojamo māju izplatījies spēcīgais sadūmojums.

Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas izglāba trīs cilvēkus, pa autokāpnēm tika izglābti septiņi nama iemītnieki, bet ar glābšanas maskām caur kāpņutelpu tika izvesti vēl septiņi cilvēki.

Ugunsgrēku likvidēt izdevās plkst.7. Kopumā 18 kvadrātmetru platībā bija izdedzis palīgtelpā esošais atkritumu konteiners ar atkritumiem un ēkas starpstāvu pārsegums starp otro un trešo stāvu.

Strādājot piedūmotajā namā, ugunsdzēsēji dzirdēja, ka vairākos dzīvokļos skanēja nostrādājušu dūmu detektoru signāli. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju rūpēs par savu veselību, dzīvību un īpašuma drošību uzstādīt mājokļos dūmu detektoru, kas ar spalgu skaņas signālu brīdinās, ja telpā būs izveidojies sadūmojums.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 16 ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks.

Plkst.14.45 Rīgas ugunsdzēsēji saņēma aculiecinieku informāciju, ka no kādā dzīvokļa dzirdams nostrādājuša dūmu detektora signāls un jūtama dūmu smaka. VUGD ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēks bija likvidēts jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās. No piedūmotā dzīvokļa viens cilvēks tika evakuēts un nodots mediķiem.

Laikā no sestdienas plkst.6.30 līdz svētdienas plkst.6.30 Latvijas novados reģistrēti septiņi ugunsgrēki, Rīgā pieci, bet citās pilsētās trīs. Papildus VUGD darbinieki piedalījušies arī viena meža ugunsgrēka dzēšanā.

24 stundu laikā VUGD kopumā saņēmis 36 izsaukumus, tostarp 17 uz glābšanas darbiem. Seši glābšanas darbi veikti novados, astoņi Rīgā, bet trīs citās pilsētās.

No visiem saņemtajiem izsaukumiem trīs bijuši maldinoši.

Šogad kopumā Latvijā izcēlušies 7636 ugunsgrēki, tostarp 2769 reizes degusi kūla. Ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši 55, bet cietuši 198 cilvēki, liecina VUGD apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas