Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Spēkā stājas jauns sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums

Līdz ar sestdienu, 1.aprīli, stājas spēkā jauns sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums, kurā paredzētas jaunas iepirkuma procedūras - konkursa dialogs un inovācijas partnerības procedūra.

Likumā iestrādātas Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas prasības par iepirkumiem, ko īsteno subjekti, kuri darbojas ūdensapgādes, enerģētikas, transporta un pasta pakalpojumu nozarē. Veikti arī līdzšinējā likuma regulējuma redakcionāli un juridiski tehniski precizējumi. Jauns likums izstrādāts, jo pašlaik spēkā esošajā būtu jāveic pārāk daudz grozījumu.

Likumā bez izmaiņām saglabātas esošās prasības, kas ir ārpus jaunās sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu direktīvas tvēruma.

Jaunajā likumā paredzēti šādi iepirkuma procedūru veidi - atklāts konkurss, slēgts konkurss, metu konkurss, sarunu procedūra, publicējot dalības uzaicinājumu, kā arī sarunu procedūra, nepublicējot dalības uzaicinājumu. Paredzētas arī jaunas iepirkuma procedūras - konkursa dialogs un inovācijas partnerības procedūra - un noteiktas situācijas, kurās šīs jaunās iepirkuma procedūras piemērojamas.

Inovācijas partnerības procedūra ir iepirkuma procedūra, kurā visi ieinteresētie piegādātāji var pieprasīt tiesības piedalīties, bet piedāvājumus var iesniegt tikai tie kandidāti, kurus sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs uzaicina, un ko piemēro, lai izveidotu ilgtermiņa inovācijas partnerību jauna, inovatīva produkta, pakalpojuma vai būvdarbu izstrādei un turpmākai iegādei.

Savukārt konkursa dialogs ir iepirkuma procedūra, kurā visi ieinteresētie piegādātāji var pieprasīt tiesības piedalīties, bet piedāvājumus var iesniegt tikai tie kandidāti, kurus sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs uzaicina, un ko piemēro, kad nav iespējams iegūt sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja vajadzībām atbilstošu piedāvājumu atklātā vai slēgtā konkursā, un kuras mērķis ir sarunās ar atlasītajiem kandidātiem noteikt un definēt līdzekļus, kuri vislabāk piemēroti sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja vajadzību apmierināšanai.

Jaunā direktīva ievieš atvieglotu iepirkumu veikšanas kārtību sociālajiem un citiem īpašajiem pakalpojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas